Dominika Handzušová Hokej

Na úzkom ľade v Detve Gladiátori body nevybojovali: Vášne rozprúdila krvavá bitka

Bez gólu a bez bodu, tak sa trnavskí hokejisti vrátili z výjazdu do Detvy. V náročnom závere prvej šestiny bola ďalším z tímov z hornej časti tabuľky. Práve po deviatom kole sa dokonca dostala na čelo.

Ilustračný obrázok k článku Na úzkom ľade v Detve Gladiátori body nevybojovali: Vášne rozprúdila krvavá bitka
Foto: Dominika Handzušová

V Detve na úzkom klzisku sa súperom nehrá veľmi dobre a Trnava nie je výnimkou. Aj tentokrát jej robilo problémy vytváranie gólových šancí a prehrala 0:4.

Veľký tlak

V prvej tretine to bola jasná hra domácich, Detva Trnavu zatlačila do pásma a Hála sa mal čo obracať. Po tečovanej Mačkovičovej strele ho zachránila ešte žrď. V 7. minúte mohli ísť Gladiátori do vedenia, ale Orčík ich šancu vychytal. Z okamžitého protiútoku otvoril skóre Hataš. Trnava aspoň trochu držala Orčíka v tempe pri presilovke, ale nedarilo sa jej vytvoriť si dobrú šancu. Sama inkasovala neskôr pri oslabení, keď sa po strele od modrej presadil dorážkou Graham.

Súboj okorenila krvavá bitka

Zvyšok zápasu už nepriniesol takú kanonádu na trnavskú bránu. Druhá tretina vôbec bola trochu fádna. Gól priniesla zahraničná spolupráca, keď sa Parkhouse vrátil z trestnej na ľad a jeho prácu zúžitkoval na svoj druhý, celkove tretí gól, Graham. V tretej tretine chceli Gladiátori niečo so zápasom spraviť, no na kolená ich rýchlo zrazil gól Kanaeta. Vášne rozprúdil na začiatku 45. minúty pästný súboj. V sebe boli Šišmič s Parkhouseom, no najmä Metcalfe a Burzala predviedli pre divákov pohľadnú férovku. Burzala z nej vyšiel so zakrvavenou tvárou a musel dokonca navštíviť nemocnicu.

HC 07 Detva – HK Gladiators Trnava 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Góly: 7. Hataš (Srnka, Říha), 15. Graham (Kanaet, Sládok) v presilovke, 34. Graham (Parkhouse, Kanaet), 42. Kanaet (Graham, Metcalfe).

Strely na bránu: 43:31 (19:8, 11:12, 13:11).
Vylúčenia: 10:6 na 2 min, navyše Metcalfe – Burzala, obaja 5+10+DKZ údery, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: P. Korba – Riš, Vyoral. Diváci: 267

Detva: Orčík – M. Pač, Hataš, Sládok, Metcalfe, Gachulinec, Maškovič, V. Németh, Pinka – J. Žilka, Srnka, Říha – Parkhouse, Kanaet, Graham – S. Buda, P. Fekiač, Ľ. Zuzin – Kucej, V. Fekiač, Chalupský.

Trnava: Hála – Reho, Poláček, Jak. Macháč, Marek Hronec, Šišmič, Burzala – Lisoň, M. Baran, Achs – D. Hegyi, D. Schmidt, P. Barinka – Kovalovský, Bachratý ml., Hluch – D. Božik, D. Rosa, Závodský.

Foto: ilustračné, hktrnava.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM