Dominika Handzušová Futbal

Nabudení Spartakovci odleteli do Sarajeva: Jarábek si súpera detailne zmapoval

So 16 futbalistami do poľa a dvoma brankármi odcestoval Spartak Trnava do Sarajeva. V úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA ho tu čaká domáci Olimpic.

Ilustračný obrázok k článku Nabudení Spartakovci odleteli do Sarajeva: Jarábek si súpera detailne zmapoval
Zdroj: TASR

„Červeno-čierni“ odleteli do Bosny a Hercegoviny z piešťanského letiska. Zo zdravotných dôvodov v užšej nominácii chýbajú Srdjan Grabež a dlhodobo zranený Patrik Čarnota.

V čase zápasu si v stredu 1. júla zatrénujú na Olympijskom štadióne Asima Ferhatoviča Hase. Kouč Jarábek hodinu pred tým absolvuje oficiálnu tlačovku s médiami. Zápas je na programe vo štvrtok 2. júla o 18:00 hod.

Silný stred, slabiny na krajoch

Tréner Juraj Jarábek skonštatoval, že jeho tím je nabudený a rázne chce vykročiť za postupovým cieľom. „Vieme, čo môže platiť na juhoslovanskú mentalitu, vieme aké sú ich silné aj slabé stránky. Urobíme všetko preto, aby sme sa dostali do druhého predkola. Ideme tam s pokorou. No sme nabudení a chceme ísť za svojim cieľom,“ povedal Jarábek.

Súpera si tréner aj detailne zmapoval: „Videl som ich zápas finále pohára či posledný ligovú duel. Odvtedy tam prišlo asi päť nových hráčov a určite nás nečaká súper rangu napríklad Malty. Nemôžeme podceniť futbalový klub z Bosny a Hercegoviny. Nečaká nás nič ľahké. Bosna je veľký vývozca hráčov do zahraničia, sú tam na požadovanej taktickej i technickej vyspelosti. Majú silný stred poľa a majú kvalitných stopérov. Prišiel tam aj vysoký útočník, majú však slabiny na krajoch. Až samotný zápas ukáže, je to prvý polčas pohárového dvojzápasu.“

Treba využiť neskúsenosť

Proti krajanom a bývalým spoluhráčom nastúpi nová akvizícia „andelov“ útočník Haris Harba, ktorý prišiel do Trnavy z Jihlavy. „S Olimpicom sme v čase, keď som tam hral, bojovali o Európu, ale napokon sme sa do medzinárodných súťaží neprepracovali. Tento rok sa im to podarilo vďaka víťazstvu v národnom pohári. Nemajú skúsenosti z medzinárodných konfrontácií, čo je našou šancou. Treba to využiť a postúpiť ďalej. Myslím si, že máme lepší mančaft, len to musíme potvrdiť na ihrisku, pretože dnes hrá futbal každý a všetko sa môže stať,“ povedal futbalista, ktorý v Olimpicu hrával záložníka, ale v Jihlave z neho tréner František Komňacký urobil hrotového útočníka.

Cestujú aj fanúšikovia

V hľadisku bude mať Trnava aj podporu vlastných fanúšikov, do Sarajeva sa chystá jeden autobus a ďalší verní cestujú individuálnou dopravou. Hneď po stretnutí sa A-mužstvo pobalí a nočným letom presunie naspäť do Piešťan. Príchod do Trnavy je v pláne okolo polnoci zo štvrtka na piatok.

Zápas na štadióne v Sarajeve bude rozhodovať Daniel Stefanski z Poľska. Odveta v Zlatých Moravciach sa bude hrať o týždeň 9. júla o 20:05 hod.

Trnava sa v prípade postupu cez Olimpic stretne v 2. predkole EL s úspešnejším z dvojzápasu medzi NSÍ Runavík z Faerských ostrovov a Linfield FC zo Severného Írska.

Čítajte tiež:
Vstupenky na Európsku ligu lacnejšie ako pred rokom: Koľko kto zaplatí za odvetu so Sarajevom?
Spartak už pozná súperov pre otvorenie štadióna: Prídu Paranaense a oldboys Ajaxu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM