Monika Hanigovská Futbal Šport

Nadstavený čas zakončili parádnou strelou: Spartak porazil Senicu

Na domácej pôde privítali andeli FK Senicu. Gól v druhej minúte nadstaveného času rozhodol o víťazstve Spartaka.

Ilustračný obrázok k článku Nadstavený čas zakončili parádnou strelou: Spartak porazil Senicu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Seničania začali na pôde lídra odvážne, no po piatich minútach prevzali iniciatívu domáci a začali si vytvárať šance. V 15. minúte kryl hlavičku Egha brankár Holec a vzápätí po rohu Vlaska hlavičkoval vedľa Tóth. Ďalšie akcie domácich skončili na pozornej obrane Seničanov. Hostia pohrozili v 28. minúte, keď strela Sarpeia išla tesne vedľa pravej žrde Vantrobovej brány. Po polhodine hry centroval Vlasko, ale hlavička Egha si nenašla cestu medzi tri žrde. V záverečnej päťminútovke najskôr hosťujúci brankár vyboxoval bombu Kadleca a priamy kop Vlaska v poslednej minúte išiel tesne nad senickú bránu. Uzimení diváci sa tak do polčasu gólu nedočkali.

Do druhého polčasu nastúpili domáci s jednou zmenou a snahou čo najskôr skórovať. Strela Čanturišviliho išla vedľa brány po úniku Egha, o chvíľu tento gruzínsky legionár nezakončil presne a do tretice opäť Čanturišvili krížnou strelou donútil brankára Holeca vyraziť loptu na roh. V 54. minúte Egho po prihrávke striedajúceho Ofosu opečiatkoval horné brvno senickej brány. V 70. minúte zakončoval Vlasko, no lopta išla priamo na brankára Holeca. V 77. minúte po prieniku Ofosu zakončil Egho pätičkou vedľa. Domáci sa ani do 90. minúty nedočkali gólu a zdalo sa, že v západe urazili gólovú šťastenu.

Vykúpením pre Spartak bola v nastavenom čase ukážková strela Ofosu, ktorá skončila nezadržateľne v senickej sieti, a ktorá rozhodla o šťastnom, ale zaslúženom víťazstve Trnavy.

Spartak Trnava – FK Senica 1:0

Gól: 90.+ Ofosu. Rozhodovali: Smolák – Mókoš, Barenčík – Valášek, ŽK: Sloboda – Cuadros, Vaščák, Chacón, Zezinho, 3312 divákov.

Trnava: Vantruba – Kadlec, Tóth, Godál, Janso – Pehlivan (73. Yilmaz), Sloboda – Jirka (46. Ofosu), Vlasko, Čanturišvili (84. Brigant) – Egho

Senica: Holec – Brašeň, Práznovský, Lupták – Herrera, Sarpei, Zezinho, Ďungel (75. Richtárech) – Cuadros (75. Suchan) – Vaščák, Chacón (86. Podhorin)

Zdroj: TASR

Hlasy trénerov:

Nestor El Mahdioui Maestro, tréner Spartaka: „Som hrdý na to, že mám také charakterné mužstvo, chlapci sú fantastickí, pretože bojujú do poslednej minúty. V nastavenom čase sme vyhrali tretíkrát, čo svedčí aj o našej silnej kondícii. V druhom polčase sme dominovali a nie je to možno len šťastie, ale zrejme máme aj víťaznú mentalitu. Očakával som ťažký zápas, my sme v ňom však robili jednoduché technické chyby, hlavne v prvom polčase. V druhom sme boli lepší, dvakrát sme netrafili prázdnu bránu, v samom závere však prišiel víťazný gól a teší ma, že sme získali tri body.“

Ton Caanen, tréner Senice: „Od začiatku sme čelili ťažkému protivníkovi a pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Môjmu mužstvu musím vysloviť za defenzívnu taktiku veľký kompliment. V ďalších zápasoch však chceme dosiahnuť viac. Víťazstvo Trnavy je zaslúžené, pretože koniec zápasu je až po záverečnom hvizde rozhodcu a my sme gól inkasovali až v záverečných sekundách. Po dvoch jarných kolách musím konštatovať, že sme mali šťastie hrať proti dvom ťažkým súperom doma proti DAC a vonku v Trnave. Vždy to považujem za dobrý začiatok. Mrzí ma, že v záverečných minútach niektorí ľudia prekročili hranicu únosnosti správania sa, čo by sa v športe nemalo stávať.“

OBRAZOM: Spartak Trnava zdolal v 21. kole Senicu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM