Monika Hanigovská Rôzne

Najkrajšie výhľady v okolí Trnavy: O týchto miestach ste vedeli?

Okolie Trnavy je plné krás. A kde môžete podľa našej redakcie nájsť najkrajšie výhľady? Máme hneď niekoľko tipov!

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie výhľady v okolí Trnavy: O týchto miestach ste vedeli?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Ani sme sa nenazdali a čochvíľa je tu opäť jar. Práve počas nej je skvelé si vyraziť napríklad do okolia nášho mesta a vychutnať si pekné výhľady. Máme pre vás hneď niekoľko tipov.

Dobre ukrytý výhľad stojí za to

Neďaleko Trnavy sa nachádza dedinka Dobrá Voda. Práve aj v tejto lokalite sa môžu turisti pokochať krásnym výhľadom. Kroky každého „vyhľadávača“ prírodných scenérií by tak mali smerovať na Dobrovodský hrad. Zo zrúcaniny gotického hradu ležiaceho v strednej časti pohoria Malé Karpaty sa totižto ľuďom vo výške 320 m n. m. naskytne malebný výhľad, ktorý stojí skutočne za to.

Ako na dlani sa tak turistom ponúka pekný pohľad nielen na samotnú obec, ale aj na vábivé okolité pahorky Malých Karpát. Bystrému oku neunikne ani výhľad na neoznačenú turistickú trasu, ktorá vedie z hradu do samotnej obce.

Samotná cesta, ktorá vedie k spomínanému výhľadu je tiež lákavá. Zrúcanina hradu je totiž dobre ukrytá v lesnom poraste. Avšak na konci príjemnej lesnej prechádzky sa hrad akosi sám vynorí vo svojej plnej kráse. Turistov poteší taktiež nenáročná túra po komfortnom a dobre značenom chodníku červenej značky.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na najvyššom vrchu

V našom kraji nájdeme aj najvyšší vrch Malých Karpát, Záruby. Za pekným výhľadom sa môžeme vydať napríklad cez obec Smolenice. A to žltou turistickou značkou, ktorá vedie z vlakovej stanice Smolenice a následne modrou turistickou značkou z centra Smoleníc.

A aký výhľad ponúkajú Záruby? Záruby, ktoré ležia vo výške 768 m.n.m. poskytujú neopakovateľný pohľad na celé malebné dolné Považie. Turistov okrem parádneho výhľadu uvíta na mieste aj drevený dvojkríž a vrcholová kniha, do ktorej môžu zapísať svoje zážitky a dojmy, ktoré zažili počas výstupu.

Zdroj: TASR

Ostrý Kameň

Neďaleko spomínaného dvojkríža sa nachádza ďalší krásny výhľad. Nechajte sa zvábiť Ostrým Kameňom, zrúcaninou hradu, ktorý sa týči vo výške 576 m n. m. Pozostatky niekdajšieho pohraničného hradu dnes ponúkajú zaujímavý výhľad, a to nech stojíte na ktorejkoľvek svetovej strane.

Vidieť tak môžete napríklad vodnú nádrž Buková, ale aj Malé Karpaty, či Záhorskú nížinu. Okrem parádneho výhľadu si nenechajte ujsť možnosť prezrieť zvyšky Ostrého Kameňa, kamenné múry obdĺžnikovej budovy, pozostatky trojice bášt, či hospodárskej stavby. Hrad sa nachádza na hlavnom hrebeni Zárub.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Rozhľadňa

Vyhľadávači pekných scenérií si prídu na svoje aj v neďalekej obci Cerová. Krásny výhľad zaručuje tamojšia rozhľadňa. Tá dominuje v rovinatom pásme v nadmorskej výške 460 metrov. Aj vďaka vhodnému umiestneniu núka naozaj pekný pohľad. Betónové tvárnice tvoria vežu, ktorá návštevníkom ako na dlani rozprestrie krajinnú rozmanitú scenériu severnej časti Záhorskej nížiny, ale tiež najvyšší vrch malých Karpát, Záruby. Na východnej strane si môžete vychutnať pohľad na Hlohovec, Zobora a Považský Inovec.

Na severnej časti je vidieť týčiť sa Mohylu Milana Rastislava Štefánika. Za pohľad určite stojí aj výhľad na obce Jablononica, Hlboké, Osuské, Smrdáky a Štefanov. Oddýchnuť si môžete i pred rozhľadňou, kde lavičky vytvárajú príjemnú relaxačnú zónu. Pekný výhľad ponúka aj zrúcanina Korlátko, ktorá sa nachádza neďaleko spomínanej rozhľadne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

FOTO: Doprajte si zážitok. Najkrajšie výhľady v okolí Trnavy!
9
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM