Dominika Handzušová Iné športy

Najväčší slovenský ženský tenisový turnaj sa blíži: Čepelová potvrdila účasť!

Na EMPIRE Slovak Open 2015 sa už teší aj Jana Čepelová. Medzinárodné majstrovstvá Slovenska majú opäť zvýšenú dotáciu.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší slovenský ženský tenisový turnaj sa blíži: Čepelová potvrdila účasť!
Zdroj: TASR

Slovenská tenistka Jana Čepelová bude po štvrtý raz v kariére štartovať na ženskom antukovom turnaji ITF v Trnave (2.-10. mája). V klube TC EMPIRE hrala v rokoch 2009, 2011 a 2013, jej najväčšími úspechmi boli dve finálové účasti vo štvorhre.

Klub dobre pozná

Slovenská fedcupová reprezentantka je rada, že sa môže predstaviť na domácom podujatí, ktoré je najväčším ženským turnajom na Slovensku. „V Trnave chcem byť v prvom rade preto, lebo som prišla o body v rebríčku WTA a navyše je to veľký turnaj, ktorý sa hrá doma na Slovensku. Som rada, že dotácia sa zvýšila na 100-tisíc dolárov. Klub TC EMPIRE poznám dobre, lebo som tam bola v minulosti na viacerých slovenských turnajoch," povedala Čepelová pre oficiálnu stránku turnaja.

Získať body do rebríčka WTA

Prítomnosť bývalej päťdesiatky svetového rebríčka WTA a minuloročnej finalistky turnaja v Charlestone privítal aj manažér EMPIRE Slovak Open 2015 Oto Majba. „Sme radi, že Janka potvrdila účasť na našom turnaji. Verím, že sa jej v Trnave bude dariť, že sa prebojuje ďaleko a získa potrebné body do rebríčka WTA," zaprial si Majba. Vlani získala v Trnave singlový titul čerstvá víťazka turnaja WTA v Katoviciach Anna Karolína Schmiedlová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM