Monika Hanigovská Rôzne

Navoďte si veľkonočnú náladu: Takéto pekné podujatia sa chystajú v Trnave a okolí

Veľká noc je už o chvíľu tu. Navodiť sviatočnú atmosféru vám môžu pomôcť aj rôzne podujatia na túto nôtu. Tu je niekoľko zaujímavých tipov z Trnavy a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Navoďte si veľkonočnú náladu: Takéto pekné podujatia sa chystajú v Trnave a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Ani sme sa nenazdali a po zime už nie je chýru ani slychu. O niekoľko dní nás čaká veľkonočné obdobie, na ktoré sa už mnohí z nás pripravujú. Tento rok Veľká noc pripadla na 14. – 17. apríla. Veľkonočné obdobie so sebou okrem dní oddychu prináša aj najrôznejšie podujatia späté s týmito sviatkami. Čo môžete zažiť v Trnave a okolí?

Tvorivé dielne, dobroty aj súťaže

7. apríl od 16.00, Spoločenská miestnosť pod Poštou, 919 30 Jaslovské Bohunice

V neďalekých Jaslovských Bohuniciach sa už v tento piatok otvoria veľkonočné tvorivé dielne, na ktoré pozýva obec. Ako uvádza organizátor akcie je potrebné si so sebou priniesť materiál (ozdoby, pištole na lepenie, stuhy, vajíčka, venčeky a všetko to, čo budete chcieť použiť na zhotovenie dekorácie) a dobrú náladu. Na podujatí sa návštevníci budú môcť priučiť rôznym technikám, ktoré sa používajú na ozdobovanie veľkonočných dekorácií a kraslíc, ale súčasne budú môcť ochutnať z dobrôt, ktoré sa v tento čas dávajú v domácnostiach na stoly. Súčasne obec vyhlasuje súťaž o najkrajšiu kraslicu a veľkonočnú dekoráciu. Svoje súťažné výrobky však musíte priniesť na oddelenie kultúry na obecný úrad do 6.4.2017.

Veľkonočné vajcia obšívané korálikmi

7.4. o 18:30, Kultúrny dom Sokolovce

V Sokolovciach sa počas zaujímavého kurzu môžete naučiť novú techniku zdobenia vajíčok. Krok po kroku sa dozviete, ako si ozdobiť vajíčka technikou obšívania sklenými korálkami a tyčinkami. Ako uvádza obec na svojej stránke, všetok materiál a pomôcky vrátane lektorkinho sprevádzania a rád sú zadarmo. Z kurzu si návštevníci odnesú hotové ozdobené veľkonočné vajíčko a vedomosť, ako na to.

Tvorivé dielne v Hlohovci

7. apríl o 14:00, Centrum voľného času Dúha, Hlohovec

K Veľkej noci už oddávna patrí najrôznejšia symbolika, medzi ktorou nemôžu chýbať veľkonočné vajíčka. Tie sa pod šikovnými rukami dokážu premeniť na nepoznanie. Fantázii sa medze v tomto prípade rozhodne nekladú. V Centre voľného času Dúha v Hlohovci sa chystajú tvorivé dielne, v ktorých sa zamerajú práve na zdobenie vajíčok. Návštevníci sa budú môcť dozvedieť napríklad niečo o 3D výzdobe.

Zaujímavá výstava

8 – 9. apríl, od 09.00 do 18.00, Kultúrny dom Cífer, Nám. A. Hlinku 31, 91943 Cífer

Aj v neďalekom Cíferi si môžete prísť na svoje, uskutoční sa tam totiž dvojdňová akcia s názvom „Výstava – Veľkonočné symboly a Život a dielo Ambróza Nováka“, ktorú organizuje Miestny odbor Matice slovenskej a Obecné múzeum v Cíferi. Zaujímavú výstavu si vychutnáte v miestnom kultúrnom dome.

Rodinná sobota – Veľká noc v múzeu

8.apríl od 13.00 do 17.00, Vlastivedné múzeum Galanta

Atmosféru Veľkej noci si môžete vychutnať naozaj netradične. Vlastivedné múzeum v Galante spolu s Trnavským samosprávnym krajom pripravilo v spomínanom múzeu bohatý program. Pripravené budú napríklad tvorivé dielne, tradičné ľudové hry, remeselníci, „šibačka“, živé zvieratká aj lákavá prehliadka expozícií. Ako dodáva organizátor akcie vstup je voľný.

Skúste si pletenie korbáčov

8. apríl od 14.00, Kultúrny dom Horné Orešany

V neďalekých Horných Orešanoch bude veselo. Detská ľudová hudba FidliCanti a spolu s OÚ Horné Orešany pozývajú všetky kreatívne ruky do tajomšieho kultúrneho domu, kde si môžete vyskúsať zdobenie vajíčok rôznymi technikami, či pletenie korbáčov.

Na Kvetnú nedzelu

9. apríla od 14.30, na trnavskom korze, v Ružovom parku a v Kalokagatii, Trna­va

Akcia s názvom Na Kvetnú nedzelu prinesie hneď niekoľko zaujímavých činností, ktoré môžete prežiť na trnavskom korze, v Ružovom parku aj v Kalokagatii. Nechajte sa zlákať napríklad zdobením vajíčok, už na spomínanom korze o 14.30 hod., alebo si nenechajte ujsť vynášanie moreny, či jej samotné upálenie v Ružovom parku o 16.00 hodine. Kalogatia taktiež v rámci „kvetnej nedzele“ pripravila zaujímavý program s veľkonočnou tématikou a to od 15.00 – 18.00 hodiny, ktorý sa uskutoční v jej priestoroch.

Veľkonočné tvorivé dielne

12. apríla od 09.30 do 16.30, Kultúrny dom Ružindol

Aj v neďalekom Ružindole si môžete vychutnať naplno veľkonočnú atmosféru. Obec Ružindol v spolupráci s Klubom seniorov v Ružindole pozývajú na veľkonočné tvorivé dielne. Návštevníci podujatia si môžu vyskúšať zdobenie vajíčok, či pletenie korbáčov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM