Monika Hanigovská Rôzne

Nebude to nudný týždeň: Rozbaľte si lákavé akcie v Trnave aj okolí

Opäť sme vykročili do nového týždňa. Počas neho si môžete dopriať zaujímavé akcie. Pozrite sa, čo môžete zažiť v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nebude to nudný týždeň: Rozbaľte si lákavé akcie v Trnave aj okolí
Zdroj: TASR

Mária Čírová 2017

25. október o 19.00 hod., Dom Umenia, Nábrežie Ivana Kraska, Piešťany

Na koncertoch spolu so speváčkou vystúpi sláčikové kvarteto a diváci si v takejto krásnej akustickej zostave môžu vychutnať všetky overené hity a aj nové skladby z aktuálneho albumu.

Trnavská poetika 2017

25. október o 17.00 hod., v Trnavskej univerzite na Hornopotočnej 23

Milovníci poetiky by mali zbystriť pozornosť. Prvé jesenné pokračovanie cyklu literárno-hudobných podujatí s názvom Trnavská poetika bude venované 25. výročiu novodobej Trnavskej univerzity. Ako uvádza organizátor akcie, svoju literárnu tvorbu predstavia jej bývalí i súčasní učitelia Miroslav Danaj, Juraj Žembera, Bohumil Chmelík. Poslucháči sa môžu tešiť aj na ukážky z tvorby básnikov historickej Universitas Tyrnaviensis.

Veľtrh pre seniorov

25. október od 10.00 hod., v Mestskej športovej hale v Trnave

Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sa uskutoční v Mestskej športovej hale v Trnave 9. ročník Veľtrhu pre seniorov. Naši seniori sa môžu tešiť na bohatý program. Divákom sa predstaví Orientálne Slniečko, Candy Club, Senická heligónka, Trnavček, Takí sme ale zaujať môže aj napríklad kúzelnícka show, ochutnávka zdravých nátierok, losovanie ankety či merianie vitálnych funkcií.

Vernisáž

25. október o 17.00 hod., v západnom krídle radnice

V tento týždeň sa uskutoční aj vernisáž s názvom ReštARTT-17 – Hľadanie nových hraníc súčasnej maľby. Vychutnajte si diela, ktoré vystavuje Margaréta Petržalová, Lenka Slobodová, Ema Lančaričová a Alojz Kavuljak z Trnavy, Oksana Lukomska a Mykola Bilart (Kijev / UA, Brestovany / SK), Ľubica Vlková z Nemšovej, a Dave Mac-Red (Škótsko / GB).

Pre najmenších – Paci Pac

26. október o 17.00 hod., Empirove Divadlo Hlohovec

Akcia, ktorá rozžiari detské očká. Aj tak možno nazvať pesničkové turné s názvom Paci Pac Turné 2017. Zabavte deti pri novej showke pre najmenších, s novými kulisami, pesničkami a kostýmami.

Hudba Trnava 2017

27. október – 29. október vždy o 19.00 hod., Synagóga – Centrum súčasného umenia, Trnava

V našom meste si budete môcť rozbaliť aj lákavú hudobnú lahôdku. 15. ročník festivalu s názvom Hudba Trnava 2017 prinesie počas troch dní bohatú ochutnávku klasickej tvorby.

27. októbra:
- Slovenský komorný orchester Ewald Danel – umelecký vedúci, husle A. Vivaldi, A. Piazzolla
28. októbra:
-Janáčkovo kvarteto a Moyzesovo kvarteto F. Schubert, F. M. Bartholdy
29. októbra:
-Trnavský komorný orchester Alžbeta Ševečková – umelecká vedúca, husle, Jozef Horváth – husle, František Török – husle J. S.
Bach, L. Kupkovič, L. Janáček, G. Holst

Ozdob si

24. – 27. októbra, Mestské kultúrne centrum – detské oddelenie, Hlohovec

Šikovné tvorivé detské rúčky si onedlho taktiež prídu na svoje. Mestské kultúrne centrum v neďalekom Hlohovci pripravilo pre detúrence počas nasledujúceho týždňa tvorivú akciu s názvom Ozdob si svoju tekvičku na Halloween.

Strašidlá na Holíčskom zámku

24. –26. október, Holíčsky zámok

Mesto Holíč pozýva všetkých malých ale aj veľkých milovníkov strašidiel a duchov na akciu s názvom Strašidlá na Holíčskom zámku. Strašidelné prehliadky pre tzv. bojkov budú sprístupnené 24. – 26. októbra, vždy od 16.00 do 19.00 hodiny. Strašidelné prehliadky pre odvážnych budú sprístupnené 27. októbra od 16.00 do 22.00 hodiny.

Strašenie aj rôzne aktivity na zámku

28. október od 11.00 do 22.00 hod., Smolenický zámok, Smolenice

Na svoje si prídu opäť deti ale aj dospelí. Na Smolenickom zámku sa bude taktiež strašiť. Akcia s názvom Strašidlá na Smolenickom zámku prinesie podľa slov organizátora strašenie ale aj maľovanie na tvár, lukostreľbu a iné sprievodné atrakcie. Organizátor odporúča účasť detí od 6 rokov.

Celeste Buckingham v Trnave

28. október o 20.30 hod., City Arena Trnava, prízemie

City Arena v spolupráci s multikinom Cinemax pripravili prekvapenie pri príležitosti uvedenia nového českého filmu BAJKEŘI. Vo filme si zahrala jednu z hlavných úloh aj krásna a talentovaná Celeste Buckingham. Pripravená bude aj autogramiáda.

Deň vínnych pivníc v Trnave

28. október 13.00 hod. historické pivnice podľa zoznamu vo vínnom pase

Mesto Trnava a OZ Vincech – Trnavský spolok priateľov vína pozýva všetkých milovníkov tohto nápoja na nevšedný zážitok. Ochutnajte všakovaké víno vo vybraných historických pivniciach podľa tzv. vínneho pasu.

Anglický Halloween

28. október o 14.00 hod. na Hlavnej 17

Projekt Jazyková kaviareň, ktorý je financovaný z Participatívneho rozpočtu nášho mesta priniesol akciu s názvom Anglický Halloween. Prichystané budú súťaže, kvíz aj sladké odmeny.

To nemá chybu

29. október o 15.30 a 19.00 hod., Divadlo Jána Palárika, veľká sála

Počas nedele si môžete príjemne oddýchnuť aj v trnavskom divadle. Divadlo v tento deň uvedie dvakrát insenáciu s názvom To nemá chybu. Trochu trpký, ale skôr ľudsko-smiešny životný osud starého novinára v komédii Stanislava Štepku To nemá chybu až priveľmi pripomína naozajstný životný príbeh autora hry, mimochodom, takisto kedysi novinára. Novinár Fedor krátko bilancuje život a nato sa spolu so svojimi deťmi vracia do vlastnej minulosti, presnejšie na miesta svojich autentických, mimochodom, mimoriadne atraktívnych novinárskych stretnutí a rozhovorov.

Futbalový sviatok: AS Trenčín – Spartak Trnava

29. október o 17.00 hod., Štadión na Sihoti, Trenčín

Fanúšikovia Spartak Trnava zažijú v nedeľu futbalový sviatok. Na Štadióne Sihoti sa odohrá zápas AS Trenčín – Spartak Trnava.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM