Monika Hanigovská Rôzne

Necháte sa zlákať? Najzaujímavejšie podujatia, ktoré v marci zažijeme v Trnave

Prehupli sme sa už do nového mesiaca. Aj marec v Trnave ponúkne rôzne podujatia. My sme pre vás vybrali tie, ktoré považujeme za tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Necháte sa zlákať? Najzaujímavejšie podujatia, ktoré v marci zažijeme v Trnave
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Výlet do Mjanmarska

8. marec o 19.00, ARTKLUB, Hlavná 17

V marci môžete cestovať aj prstom na mape. Nechajte sa zlákať zaujímavým cestopisom v našom meste. V marcovom cestovateľskom kine sa predstavia dvaja cestovatelia, ktorí sa neboja objavovať nové krajiny. Prinášajú si zo svojich výletov mnoho zážitkov, fotografii a filmové dokumenty, o ktoré sa radi s Trnavčanmi podelia. Reálny svet prinášajú autentickou, zážitkovou a vtipnou formou. Poslucháčom ponúknu pohľad na Mjanmarsko, bývalú Barmu v projekte – Vydaj sa s nami do Mjanmarska.

Akcia plná hudby

10. marca od 20.00, Music a Cafe Trnava, Športová 1

Hudobná formácia King Shaolin vyráža na slovenské klubové turné pod názvom KING SHAOLIN MARESI TOUR, na ktorom predstaví nový album „Play Against The Rules“, novú show a exkluzívny koncertný program, v ktorom sa ako hostia predstavia známe hudobné esá ako Celeste Buckingham, Vladis, či Martin „Majlo“ Štefánik. O správnu náladu sa postarajú aj slovenské kapely ako napríklad Komajota, Horehigh, The Youniverse, Graeme Mark Band, Darkness Positive, Jeňo's Brothers, The Parentals a v neposlednom rade pesničkár Samuel Kšiňan. Nenechajte si ujsť večer, ktorý sa bude niesť v znamení skvelej hudby aj zábavy.

Výstava: Zvláštni ľudia

13. – 19. marca od 10.00 do 18.00 h v Holiday Inn

Spoločnosť sa ich v minulosti stránila, ale zároveň sa o nich zaujímala. Reč je o zvláštnych ľuďoch, ktorých v minulosti stvárnili do voskových sôch. Tie si budete môcť prezrieť aj v Trnave. Konkrétne pôjde o 25 verných podôb skutočných ľudí s rôznymi ľudskými anomáliami ako napríklad podoba vlčieho muža, či ľudí s dvomi hlavami, dvomi tvárami, či napríklad štyrmi očami. Podľa slov organizátorov aj vďaka lekárskym očným a zubným implantátom a pravým ľudským vlasom pôsobia voskové figuríny dokonale živým dojmom.

Kaiser & Lábus v našom meste

18. marca o 19.00, Kino HVIEZDA Trnava, Paulínska 1

Známa dvojica českých osobností Oldřich Kaiser a Jiří Lábus zavítajú do Trnavy. Nechajte sa vtiahnúť do programu s názvom Kaiser & Lábus v našom meste. Vychutnajte si kultové scénky a nesmrteľné dialógy obohatené improvizáciou a charizmou. A ktoré slávne kúsky nás neminú? Hodina dějepisu, Vozembouch, Ještěrka či Televizní hlasatel je len zlomok toho, čo nás v tento večer čaká. Hudobným hosťom bude Dáša Vokatá.

Niečo pre deti

22. marca od 17.00, Kino HVIEZDA Trnava, Paulínska 1

Chrobáčikovia Smejko a Tanculienka pripravili pre všetky trnavské deti program „Kde bolo, tam bolo.“ Zvedavé detské očká budú lákať na nové rozprávkové pesničky, kostýmy ale aj novú scénu. A čo teda čaká našich najmenších? Smejko a Tanculienka navštívia krajinu rozprávok. Zacvičia si Hlava ramená, budú opakovať ako Papagáj. Naučia dedka ťahať repu, papať budú Mňamiky mňam ako dráčikovia. Snehulienka navštívi siedmich trpaslíkov, vlk zase nezožerie kozliatka a opäť ho prekabáti Červená čiapočka, budú hľadať macka Duška. V závere sa deti môžu tešiť na Kačací tanec, Bicykel, Máme tu leto aj Pápá.

Trnavská hudobná jar 2017 – Grand Piano Recital

26. marec o 18.00, v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika

Nenechajte si ujsť skutočnú hudobnú lahôdku, ktorá poteší mnohých milovníkov klasickej hudobnej tvorby. Projekt sa uskutoční v spolupráci s Francúzskym kultúrnym inštitútom v Bratislave. Trnavčania si budú môcť vychutnať mnohé nesmrteľné diela. Diela F. Chopina, F. Liszta, F. Schuberta, R. Schumanna, S. V. Rachmaninova opäť ožijú v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika.

Zaujímavý projekt v divadle

27. marec, o 10.00, Divadlo Jána Palárika, (štúdio)

Nenechajte si ujsť v našom divadle hudobno-poetický kabaret s názvom Trnavská skupina alebo Viseli sme za nohu z kolotoča, ktorý približuje tvorbu a osud štyroch básnikov, členov tzv. Trnavskej skupiny Jána Ondruša, Jána Stacha, Ľubomíra Feldeka a Jozefa Mihalkoviča. Netradičnými divadelnými prostriedkami nás zoznamuje s obdobím ich detstva, mladosti, tvorivých vrcholov i pádov a zložitých odchodov. V príbehu Trnavskej skupiny sa prelína história jedného umeleckého zoskupenia s dejinami celej spoločnosti, obrazy básnickej bohémy striedajú portréty básnikov – obyčajných ľudí.

Čardášová princezná

28. marca o 19.00, Divadlo Jána Palárika

Opereta v troch dejstvách na libreto Lea Steina bola najlepším a najznámejším dielom rakúsko-uhorského skladateľa Emmericha Kálmána. Za svoj úspech vďačí nesmrteľná opereta nielen úchvatnej hudbe, ale aj vtipnému libretu. Reč je o opere Čardášová princezná, ktorú si môžete vychutnať v marci aj v našom divadle. Čo ponúkne dej? Mladé viedenské knieža Edwin sa zamiluje do hviezdy budapeštianskeho kabaretu. Sylva, ale odchádza na turné do spojených štátov a Edwin dostane povolávací rozkaz. Aby Edwin o lásku neprišiel, rozhodne sa ju požiadať o ruku. V tomto momente začínajú peripetie a náhle zvraty v ľudských osudoch, typické pre kálmánovské dielka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM