Kultúra Tlačové správy

Neďaleko Trnavy budeme mať Stredoveké dni: Parádny program, je sa na čo tešiť!

Len 35 minút cesty od Trnavy sa budete môcť vrátiť do stredoveku. Tešiť na majú na čo deti aj dospelí, chýbať nebude zábava a skvelý program.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Trnavy budeme mať Stredoveké dni: Parádny program, je sa na čo tešiť!
Zdroj: All Marketing

Dobové vystúpenia, historická kuchyňa, remeselnícke dielne a ďalšie atrakcie budú na návštevníkov čakať už tradične v Zámockej záhrade počas podujatie Stredoveké dni v Hlohovci. Tie sú na programe v termíne od 24. do 25. júna.

Hrdinovia z bájí

4. ročník festivalu ovládnu hrdinovia z gréckych bájí. Ako uvádzajú organizátori, návštevníci budú mať unikátnu možnosť na vlastné oči vidieť mytologické udalosti plné drámy a napätia. Lákadlom bude tiež príbeh rytiera, ktorý bojuje o svoju česť proti osudu a neprajníkom.

V rámci historických vystúpení sa účastníci môžu už tradične tešiť na kvalitný program šermiarov a udatných rytierov. Tentoraz do Hlohovca okrem nich prídu aj hrdinovia. Najskôr o svoju česť zabojuje mladý rytier na svojom tátošovi. Zažijete s ním príkorie ktoré mu pripravil jeho neprajný sok. Získa svoju princeznú?

Fakírska i ohňová šou

Tešiť sa však môžete aj na riadnu dávku odvahy, svalov a hrdinských príbehov. Do Hlohovca príde Mythos a s ním Achiles, Hector, Perseus, Theseus a krásna Pallas Aténa. Toto vystúpenie bude podľa organizátorov umocnené nočnou video projekciou, po ktorej sa môžete tešiť na skvelú ohňovú show. Okrem nich sa v rytmoch stredovekej hudby budú predvádzať žongléri, remeselníci a pripravená bude aj fakírska ohňová šou.

Tradícia Dumasových príbehov ožije v podobe historickej rozprávky, na ktorú sa môžu tešiť ako deti, tak ich rodičia v novovytvorenej Chill out zóne so slameným sedením. Výhodou prírodného prostredia je tiež možnosť zajazdiť si na koňoch, ktorým bude na tomto ročníku venovaný väčší priestor.

Súťažili sme o lístky!

Výhercovia: Erika Gallová, Naďa Kirinovičová, Darina Haluzová, Yury Akimov, Veronika Chorvatovičová.
Gratulujeme! Každý získava 2 lístky na toto podujatie. Výhercov budeme informovať prostredníctvom e-mailu.

Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Viac informácii na stránke: www.stredovekedni.sk alebo https://www.facebook.com/stredovekedni

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM