Monika Hanigovská Rôzne

Neďaleko Trnavy ľudí čaká nádherný pohľad: Pokochajte sa krásnymi hračkami, FOTO

Historické hračky, bábiky, hry, ale aj rozprávkové knižky, pohľadnice či fotografie. V Bučanoch ľudí čaká naozaj krásny pohľad.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Trnavy ľudí čaká nádherný pohľad: Pokochajte sa krásnymi hračkami, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Dagmar Nováková

Kultúrno-spoločenské centrum Bučany pripravilo zaujímavú výstavu s názvom Dedičstvo hračiek – odkaz našich predkov. Výstava prebieha v spomínanej obci a to konkrétne v Nyáryovskej kúrii. Návštevníkom ponúka niekoľko miestností zaplnených historickými hračkami, ktoré skutočne stoja za pozretie.

Všakovaké dobové hračky

Na výstave si môžu návštevníci pozrieť historické hračky, bábiky, hry, rozprávkové knižky, pohľadnice a fotografie s témou dieťaťa. Výstavu dopĺňajú aj najrôznejšie dobové reálie. „Väčšina hračiek je stredoeurópskej proveniencie, bábiky prevažne pochádzajú z Nemecka. Hračky z novšieho obdobia (po r. 1918) sú maďarskej, českej i slovenskej proveniencie,“ stojí na stránke obce Bučany.

Zdroj: Dagmar Nováková

„Na výstave sú mnohé hračky, ktoré si ešte pamätajú časy Rakúsko-Uhorska. Ďalej na našej výstave nájdete mnohé hračky, ktorá sú z obdobia prvej československej republiky,“ povedela pre náš spravodajský portál jedna z organizátorov výstavy, Dagmar Nováková.

Zdroj: Dagmar Nováková

Vystavené exponáty pochádzajú zo zbierky Ing. Viliama Šimeka, obchodníka so starožitným nábytkom, ktorý síce žije a pracuje v Bratislave, no v Bučanoch trávi voľný čas na svojej chalupe už viac ako 20 rokov.

Kedy výstavu môžete zažiť?

Výstava Dedičstvo hračiek – odkaz našich predkov je verejnosti sprístupnená do konca marca tohto roku. A to v hodinách: utorok a štvrtok od 09.00 do 12.00 hodiny, v stredu od 14.00 do 17.00 hodiny, posledná nedeľa v mesiaci od 14.00 do 18.00 hodiny.

FOTO: V Bučanoch sa môžete pokochať naozaj krásnymi hračkami, veď sledujte
6
Galéria
Zdroj: Dagmar Nováková

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM