Monika Hanigovská Rôzne

Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v Trnave a okolí zažiť

Víkend je už tu. Ako stráviť sobotu a nedeľu v Trnave a okolí? Dobrou pomôckou vám môžu byť naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v Trnave a okolí zažiť
Zdroj: TASR

Street Art Festival 2016

Sobota 6. august od 15.00, Piešťany, Nám. Slobody, Winterova ulica, Kolonádový most

Čo spája všetky tieto ulice a miesta? Zábava! Návštevníkov môže zaujať bohaté pouličné umenie. Vzduchom sa bude niesť živá rytmická hudba a na chvíľu sa ulice stanú domovom maliarov a hudobníkov a živých sôch.

Doba ľadová: Mamutí tresk

Sobota, Nedeľa 6 – 7. august, o 15:30, Kino Hviezda

Snaha veveričky o získanie žaluďa ju doslova katapultuje mimo Zeme, kde nešťastnou náhodou spôsobí sériu kozmických udalostí, ktoré ohrozujú planétu. Kvôli záchrane pred nebezpečnou situáciou o prežitie Manny, Sid, Diego a zvyšok stáda opustia svoj domov a vydajú sa znovu na púť plnú vzrušenia, úspechov i neúspechov, no hlavne dobrodružstva na cestách. Počas svojich potuliek narazia na množstvo nových kamarátov, ale aj na nových nepriateľov, ku ktorým patrí aj brat jedného z ich starých nepriateľov.

Luxemburgovci v Trnave

Nedeľa o 16.30, stretnutie pri mestskej veži

Projekt Potulky Malým Rímom sa v prvú augustovú nedeľu vráti do dávnej minulosti až ku kráľom. Pri príležitosti 700. výročia narodenia kráľa Karola IV. sa vrátime späť históriou až k pôsobeniu Luxemburgovcov v Trnave. Naše mesto sa spája aj so zásnubami Žigmunda a Márií, ktorá bola dcérou uhorského a poľského kráľa Ľudovíta I. Dôležité a zaujímavé fakty prinesie odborný výklad pod taktovkou Ferdinanda Maka.

Poďte hodovať do Šoporne

Piatok, Sobota, Nedeľa, Pondelok 5 – 8. augusta, Šoporňa

Hody počas 4 dní majú čo ukázať. Divákov očakávajú skupiny ako Smola a Hrušky, Helenine oči, Davide Mattioli a mnoho ďalších. Očariť vás môže aj ohňostroj či ľudoví rozprávači Miško a Timko.

LUCIE BÍLÁ open air galakoncert

Nedeľa 7.agust o 19.00, Mestský amfiteáter Sereď

Známa speváčka v akcii na pódiu a to pri príležitosti svojho významného životného jubilea. 18-násobná česká zlatá slávica Lucie Bílá pripraví show, na ktorú sa len tak ľahko nezabúda.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM