Zuzana Vajayová Rôzne

Nemocnica zlučuje lôžka, obmedzuje operačné zákroky

Trnavská Fakultná nemocnica (FN) už zastavila prijímanie pacientov na hospitalizáciu a operačné zákroky okrem prípadov, ktoré si vyžadujú okamžité a nevyhnutné riešenie. Týka sa to podľa vyjadrenia riaditeľa Gabriela Paveleka všetkých oddelení okrem

„Krízový plán máme pripravený, všetko napokon aj tak ukáže život sám,“ konštatoval Pavelek. Vo FN zlučujú aj lôžkový fond, k žiadnemu zatvoreniu oddelenia však zatiaľ podľa jeho slov neprišlo. Zlúčili sa lôžka na traumatológii a chirurgii a tiež interne, geriatrii a pľúcnom. „Musíme prispôsobiť kapacity počtu lekárov, ktorých budeme mať k dispozícii,“ dodal Pavelek pre TASR. Stav podaných výpovedí sa v nemocnici v posledných dňoch nezmenil, zostáva ich 80.

Na zlúčených oddeleniach sa vedenie rozhodlo posilniť ošetrovateľské služby, v rámci opatrení je zaradené plus jedno vozidlo rýchlej zdravotnej služby na prevoz pacientov. Pavelek povedal, že vedenie nemocnice počíta aj s riaditeľskou príslužbou. K dispozícii bude nonstop vždy jeden lekár z vedenia FN, ktorý bude rozhodovať a podľa potreby aj pracovať na oddeleniach. FN má dohodu s Nitrou a Novými Zámkami, ktoré sú schopné prijať neurologických pacientov. Na neurologickej klinike v Trnave sú vo výpovedi všetci lekári okrem primára.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM