Dominika Handzušová Krimi

Nočný zásah a škoda za 30-tisíc: Pri požiari mlynu zasahovalo množstvo hasičov

Vyše päť hodín bojovali hasiči z Piešťan, Trnavy a Hlohovca s požiarom mlyna vo Veľkých Kostoľanoch. Škodu predbežne vyčíslili na 30 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Nočný zásah a škoda za 30-tisíc: Pri požiari mlynu zasahovalo množstvo hasičov
Zdroj: TASR

Dvanásť hasičov a šesť kusov hasičskej techniky z Piešťan, Trnavy a Hlohovca sa činilo aj v nočných hodinách. Za pomoci dobrovoľných hasičov likvidovali požiar mlyna vo Veľkých Kostoľanoch. Oheň nahlásili ešte v utorok 13. januára o 22:00 hod.

„V čase príchodu hasičov bola zasiahnutá strecha a obytná časť mlyna, oheň bol v pokročilom štádiu a značne rozšírený,“ informoval trnavský krajský hovorca hasičov Tomáš Bílik.

V objekte sa podľa neho nenachádzali žiadne osoby. Likvidáciu komplikoval hlavne rozmočený terén v okolí objektu, nízke teploty a silné zadymenie priestorov. „Likvidácia požiaru sa uskutočňovala súčasne s rozoberaním sutín a konštrukčných prvkov strechy, krovu a prehorenej stropnej časti. Na hasenie bolo použitých približne 50 000 litrov vody. Likvidačné práce boli ukončené na druhý deň, približne o 3:30 hod,“ pokračoval Bílik.

Predbežná škoda na majetku bola vyčíslená na 30 000 eur a hodnota uchráneného majetku bola stanovená na 40 000 eur. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodal hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM