Monika Hanigovská Rôzne

November prináša zábavu, vianočné trhy aj jarmok: Takéto akcie odštartujú v Trnave a okolí

November v znamení všehochuti. Aj tak možno pomenovať akcie v Trnave a okolí. Pozrite sa, čo sa chystá v tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku November prináša zábavu, vianočné trhy aj jarmok: Takéto akcie odštartujú v Trnave a okolí
Zdroj: TASR

Malý princ

5. novembra 2017 o 16.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Poetický príbeh o stretnutí pilota a Malého princa v rozľahlej púšti, si od svojho vzniku získal srdcia miliónov ľudí na celom svete. Je to najznámejšie literárne dielo francúzskeho spisovateľa Antoina de Saint-Exupéryho a zároveň, jeden z najznámejších rozprávkových príbehov modernej svetovej literatúry. S Malým princom sa určite každý raz v živote stretne. Či už ako dieťa alebo ako dospelý. Vychutnajte si ho počas novembra v našom meste.

Španielske tóny v malom Ríme

8. novembra 2017 o 18.00, západnom krídle radnice

V tomto studenom počasí vás môžu zahriať aj ďaleké španielske tóny v našom meste. V západnom krídle radnice sa uskutoční hudobný projekt s názvom HUDOBNÉ MOSTY: Španielska vokálna a gitarová hudba 19. a 20. storočia. Ako informujú organizátori akcie, španielska vokálna a gitarová hudba 19. a 20. storočia je výrazne spätá s andalúzskym folklórnym odkazom a neraz vychádza z gitarového idiómu. Program španielskych hudobníkov uvedú Rea Slawiski a Martina Krajčo.

Pesničková encyklopédia turné 2017

9. novembra 2017 o 16.00, Kino Hviezda, Trnava

Začiatkom novembra si prídu na svoje aj naši najmenší. Obľúbená dvojica známa aj ako PACI – Adriana Pešinová a PAC – Mário Praženec v rámci svojho turné pod názvom “Pesničková Encyklopédia” sa vydajú aj do Trnavy. Showka v našom meste predstaví nové predstavenie pre najmenších, s novými kulisami, pesničkami a kostýmami.

Martinský jarmok

11. november 2017 od 08.00, Námestie mieru, v Kultúrno osvetovom centre Holíčskeho zámku

Všetkých maškrtníkov pozýva mesto Holíč, záhorácke organizácie Únie žien a Jednoty dôchodcov na Martinský jarmok. Počas neho si budete môcť vychutnať voňajúce lákadlá ale aj folklórny súbor z Holíča zameraný na udržovanie folklórnych tradícií a ich prezentáciu.

Svätomartinské otváranie mladých vín

11. november 2017 od 11.00 do 18.00, Skalica

Milovníci skalického vína si budú môcť v novembri vychutnať tradičné podujatie s názvom Svätomartinské otváranie mladých vín Skalica 2017. Akcia sa uskutoční v bývalej kaviarni Pod Lampou na ul. Potočná vedľa pošty.

Zaujímavý festival o cestovaní

11. november 2017 od 09.00 do 19.30, Hlavná 1, Trnava

V prvej polovice novembra sa uskutoční v Trnave aj 4. ročník festivalu s názvom Cyklocestovanie 2017. Podľa slov organizátorov je neskorá jeseň ideálnym termínom na predstavenie svojich zážitkov z ciest. Festival venovaný cestovaniu na bicykloch vám aj v tomto roku prinesie množstvo zaujímavých prednášok aj s medzinárodnou účasťou.

Cestovateľské kino: Černobyľ

15. november 2017 o 20.00, Kino Hviezda, Trnava

Mesto duchov. Míľnik novodobej histórie. Černobyľ, kedysi pýcha sovietskeho zriadenia a čulé moderné mesto, dnes strašiak celého sveta. Vydajte sa s nami na miesto, ktoré pred 30 rokmi vyvolalo hrôzu. Príďte si vypočuť (rádio)aktívne zážitky Martina Dubeňa, ktorý černobyľskú oblasť navštívil veľakrát. Zdieľať s nami bude nielen fotografie, zážitky, reálny život domorodcov, ale vysvetlí aj mýty, ktoré o Černobyle, Pripjati, atómovej elektrárni a vyľudnenej zóne kolujú.

Tradičné Piešťanské Vianočné Trhy 2017

Od 24. novembra do 31. decembra, Námestie slobody – pešia zóna, Piešťany

Vianočné trhy 2017 v našom meste odštartujú 1. decembra. V Piešťanoch si však môžete vychutnať pravú nefalšovanú náladu už o čosi skôr. Tradičné Piešťanské Vianočné Trhy 2017 odštartujú už 24. novembra. Trhy potešia milovníkov dobrého jedla, vianočnej atmosféry ale aj nadšencov kultúrneho programu. Tradičné Piešťanské Vianočné Trhy 2017 si budete môcť vychutnať do 31. decembra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM