Monika Hanigovská Samospráva

Novinka v TTSK: Obyvatelia sa môžu prihlásiť do komisií zastupiteľstva

Do siedmich komisií sa môžu prihlásiť aj neposlanci. O tejto novinke rozhodli poslanci zastupiteľstva na stredajšom zasadnutí v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v TTSK: Obyvatelia sa môžu prihlásiť do komisií zastupiteľstva
Zdroj: TASR

Do konca januára sa môžu na Úrade Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) prihlásiť záujemcovia, ktorí chcú pracovať ako odborná verejnosť v jednotlivých komisiách krajského zastupiteľstva.

TTSK tak prvýkrát otvára takúto možnosť obyvateľom kraja, ponuka platí pre sedem zriadených komisií. „V každej bude osem poslancov a najmenej tri miesta sú pre neposlancov,“ povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ide o komisiu hospodárenia a nakladania s majetkom, pre pozemné komunikácie a dopravu, pre regionálny rozvoj, cestovný ruch a cezhraničnú spoluprácu, pre sociálnu oblasť, pre školstvo, telesnú kultúru a kultúru, pre zdravotníctvo a pre životné prostredie a rozvoj vidieka. Finančná komisia bude zložená iba z poslancov.

Rozhodli o tom poslanci zastupiteľstva v stredu na svojom zasadnutí v Trnave, o obsadení voľných postov pre verejnosť budú rokovať na niektorom z nasledujúcich zasadnutí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM