Rastislav Búgel Správy

Novinka vo Fakultnej nemocnici: Dostala špeciálne vozíky pre novorodencov

Fakultná nemocnica v Trnave dostala štyri špeciálne vozíky pre prepravu novorodencov. . Stanú sa súčasťou „vozového parku“ novorodeneckého oddelenia, kde na svet každoročne príde okolo 1500 detí.

Ilustračný obrázok k článku Novinka vo Fakultnej nemocnici: Dostala špeciálne vozíky pre novorodencov
Zdroj: Dnes24.sk

Trnava je už ôsmym mestom na Slovensku, kde takéto moderné zariadenia s označením Hyundai ix1, uľahčujúce prístup matiek k deťom a prácu zdravotníckeho personálu, spoločnosť odovzdala. V Trnave sa k daru pridal aj distribútor vozidiel tejto spoločnosti Autocomodex a zapožičia rodičom prvého dieťatka, ktoré sa dnes po prevzatí daru narodí, vozidlo s plnou nádržou. Krstnou mamou projektu je speváčka Mária Čírová, ktorá sa v trnavskej nemocnici takisto narodila.

„Veľmi si vážime, keď nášmu zdravotníckemu zariadeniu pomáhajú podnikateľské subjekty,“ povedala na slávnostnom odovzdaní námestníčka riaditeľa nemocnice Melánia Peťková.

Model Hyundai ix1 založil v automobilke kategóriu vozidiel Compact Family Vehicle (CFV). „Vozíkom sa dá upraviť zdvih ložnej plochy podľa potreby, priehľadná vanička sa dá nakláňať, všetky štyri kolieska majú vlastnú brzdu, matrac je vode odolný,“ vyzdvihol vlastnosti vozíka Marek Fajnor zo spoločnosti Vitamed, ktorá je partnerom pokračovania projektu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM