Rastislav Búgel Samospráva

Nový impulz pre samosprávu: V Trnave sa formuje Študentský parlament

Po Rade seniorov (RS) sa kreuje v Trnave aj ďalší poradný orgán primátora Petra Bročku - Študentský parlament (ŠP). Poznatky, rady a návrhy na fungovanie mesta vo vzťahu k skupinám obyvateľov, ktoré zastupujú, sú hlavným zmyslom a cieľom vzniku týchto orgánov.

Ilustračný obrázok k článku Nový impulz pre samosprávu: V Trnave sa formuje Študentský parlament
Zdroj: TASR

Radu seniorov oficiálne založili na konci septembra a má deväť členov z radov aktívnych Trnavčanov v zrelšom veku. Predsedom sa stal dlhoročný predstaviteľ Jednoty dôchodcov Slovenska Igor Fabián. S primátorom by sa mali podľa štatútu zástupcovia trnavských seniorov schádzať najmenej raz za štvrťrok alebo podľa potreby.

Pracovné stretnutie k Študentskému parlamentu so zástupcami všetkých troch vysokých škôl v Trnave – Trnavskej univerzity, Univerzity sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechno­logickej fakulty Slovenskej technickej univerzity – si zaradil Bročka do pracovného kalendára na dnes. V ŠP by mali mať zastúpenie vždy dvaja študenti a jeden pedagóg z jednej školy.

„Vysoké školy fungujú v meste desaťročia, ale samotná Trnava to stále akosi necíti,“ konštatoval hovorca mesta Pavol Tomašovič. Radnica má podľa neho predstavu užšej spolupráce, kedy by sa vysoké školy viac zapojili do kultúrneho i spoločenského života Trnavy a prinášali zároveň nové impulzy pre vysokoškolský život, ktoré by mohla samospráva podporovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM