Monika Hanigovská Rôzne

Nuda v Trnave a okolí nehrozí: Pozrite, aké zaujímavé akcie nás tento týždeň čakajú

Odštartoval posledný prázdninový týždeň. A počas neho sa môžeme tešiť na všelijaké podujatia v Trnave a okolí. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Nuda v Trnave a okolí nehrozí: Pozrite, aké zaujímavé akcie nás tento týždeň čakajú
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Unikátne predstavenie

29. augusta od 19.30 Mestský amfiteáter Sereď, Parková ul., Sereď

Milovníci folklóru, tanca a krásnych krojov si prídu na svoje. Mestský amfiteáter v Seredi uvedie unikátne spoločné predstavenie dvoch slávnych zborov Radošínskeho naivného divadla (RND) a Slovenského ľudového umeleckého kolektívu (SĽUKu) pod názvom Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om.

Pre šikovné ruky

30. augusta od 13:00 do 15:00 v Dome hudby Mikuláša Schneidera Trnavského

V závere augusta si budete môcť dopriať kreatívny kurz. Západoslovenské múzeum v Trnave pripravilo pre záujemcov kurz základov háčkovania pod vedením Tatiany Florišovej. Ako uvádza organizátor, vlna a nožnice sú k dispozícii, vhodné je priniesť si vlastný háčik č. 3. Tento kurz sa uskutoční v Dome hudby Mikuláša Schneidera Trnavského.

Lodenica 2017

Od 31. augusta do 2. septembra, Autocamping Lodenica, Piešťany,

Vychutnajte si v Piešťanoch niekoľkodňový hudobný program. Lodenica 2017 odštartuje už vo štvrtok, 31. augusta o 17.00 hod. Na akcii sa predstavia napríklad Lenka Filipová, Peter Nagy Indigo, Slniečko, Bukasový masív, Drupi, Kamelot, Peter Janků a Pridaná hodnota, Plyš a mnoho ďalších.

Stredoveká prešovačka

1. septembra 15:00 do 22:00 na nádvorí radnice

Doprajte si Stredovekú prešovačku. Ako uvádza organizátor akcie, návštevníci sa môžu tešiť napríklad na šliapanie hrozna, dobovú hudbu, ochutnávku vín a jedinečnú atmosféru. Tešiť sa dá aj na dve lákavé novinky.

Potulky Malým Rímom

1. septembra 16:30 pred mestskou vežou

V Trnave sa bude konať aj akcia s názvom Potulky Malým Rímom: Tradície trnavského vinohradníctva a vinárstva a malé degustačné minimum. Odborný sprievod návštevníkov oboznámi s tradíciami vinárstva, vinohradníctva a obchodu s vínom v Trnave v stredoveku a novoveku.

Čiara

1. septembra 21:15 v mestskom amfiteátri

Sú hranice, ktoré prekročíš len raz. Aj o tom je film Čiara, ktorý si môžete vychutnať už tento piatok v mestskom amfiteátri. Réžia Petra Bebjaka vnáša do kriminálneho námetu s prvkami trileru nákazlivú iskru, ktorá ho na míle vzďaľuje od obyčajnej žánrovej zábavy, a odhaľuje univerzálny ľudský príbeh zasadený do prostredia, v ktorom sa prelínajú kultúry, zvyky i životy.

Pre Adama Krajňáka, otca rodiny a hlavu organizovaného zločinu na slovensko-ukrajinskom pohraničí, začínajú rušné časy – najstaršia dcéra sa vydáva za miestneho zlodejíčka Ivora, ukrajinský partner Jona začína rebelovať a na hranici sa objavuje nový tovar v podobe narkotík.

Koncert ART MUSIC Orchestra

3. septembra od 15:00 do 19:00 v Chtelnickom kaštieli

Rozlúčte sa s letom naozaj štýlovo. Neďaleko nášho mesta si môžete dopriať nielen zaujímavý koncert. V Chtelnickom kaštieli sa totiž uskutoční podujatie s názvom Art Music Orchestra. Pri tejto príležitosti sa uskutoční aj burza kníh a ochutnávka vín.

Trnavské organové dni

3. septembra od 20.00 v Bazilike sv. Mikuláša, Trnava

Trnavské organové dni sa prehupnú aj do septembra. Ako uvádza organizátor akcie, medzinárodný festival Trnavské organové dni, ktorý privádza do Trnavy už od roku 1996 špičku hudobnej organovej scény, predstaví 3. septembra v našom malom Ríme Ines Maidre-Aarvik z Estónska.

Čechomor v Trnave

3. septembra o 18.00 v mestskom amfiteátri

Známa hudobná skupina to odpáli v našom meste. Kapela Čechomor sa dostala do povedomia širokej verejnosti filmom Rok ďábla, popri Samotároch a Konflíkářoch je asi najznámejším produktom českej nezávislej filmovej tvorby. Trnavská skupina Bystrík Banda sa predstaví na koncerte ako predskokan samotnej českej kapely.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM