Webnoviny - Hokej

O usporiadateľovi MS 2016 rozhodnú v piatok

Dánsko, Rusko a Ukrajina sa uchádzajú o usporiadanie majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2016.

Ilustračné foto SITA/Martin HavranB (WEBNOVINY) – O usporiadateľovi šampionátu rozhodnú delegáti Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) na kongrese, ktorý sa uskutoční v závere tohtoročných MS v Bratislave. O dejisku sa bude hlasovať v piatok 13. mája.

Dáni by chceli zorganizovať majstrovstvá sveta v Kodani a Herningu

Do boja o usporiadanie šampionátu si pripravili špeciálny nápad. Hlavným dejiskom podujatia by mal byť národný futbalový štadión Parken v Kodani, ktorý má zaťahovaciu strechu. Počas šampionátu by štadión pre 42-tisíc divákov premenili na ľadovú arénu. Dáni by chceli ľadovú plochu postaviť pri tribúne za jednou z bránok, využili by tak aj ďalšie dve tribúny. Zo štvrtej strany by postavili mobilné tribúny. Zvyšok štadióna by tvorilo zázemie, šatne, tlačové stredisko a priestory pre VIP hostí. Takto prerobený štadión Parken by mal kapacitu 15-tisíc miest. Druhé dejisko Herning je vzdialené od Kodane 300 km, v meste majú multifunkčnú arénu Boxen pre 12-tisíc divákov. Dánsko ešte nehostilo turnaj elitnej kategórie MS, v roku 2016 by ho chcelo privítať v termíne od 6. do 22. mája.

Rusi navrhujú pre rok 2016 termín 29. apríl až 15. máj

Rusko vstupuje do kandidačného boja s dvojicou miest Moskvou a Petrohradom a sloganom „Rusko víta svetový ľadový hokej“. Najúspešnejšia krajina v histórii MS verí, že šampionát opäť zorganizuje po deviatich rokoch. V roku 2007 sa konal v Moskve a na jej predmestí v Mytišči. Rusi navrhujú pre rok 2016 termín 29. apríl až 15. máj. Obe arény sú hokejovým fanúšikom dostatočne známe. V roku 2007 sa hralo v aréne na Chodynských poliach pre 13 577 divákov, Ľadový palác v Petrohrade postavili pre MS 2000. Rozpočet majstrovstiev sveta by mal byť 13,7 milióna eur.

Ukrajinci chcú svetový hokejový šampionát v roku 2016 zorganizovať v Kyjeve

Uchádzali sa už o MS 2015, vtedy však neuspeli v súboji s Českom. Ukrajinci veria v nárast popularity hokeja po tom, čo postavili viaceré nové arény. V Kyjeve by sa hralo v Paláci športu pre 7000 divákov a v novej hale pre 15-tisíc fanúšikov, ktorú otvoria v roku 2015.

Informovala o tom internetová stránka IIHF.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM