Monika Hanigovská Krimi

Objednajú si tovar a nezaplatia: V Trnavskom kraji sa množia nepríjemné prípady!

Objednávajú si tovar alebo službu a nezaplatia. Dodávateľ či kuriér takto ostáva bez tovaru i bez peňazí. Aj takéto prípady sa množia v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Objednajú si tovar a nezaplatia: V Trnavskom kraji sa množia nepríjemné prípady!
Zdroj: Dnes24.sk

Trnavčania, zbystrite pozornosť. Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala v poslednom období niekoľko prípadov, pri ktorých si ľudia objednali tovar alebo vykonanie rôznych služieb, za ktoré nezaplatili.

Nezaplatili alebo utiekli

„Podobné prípady sa vyskytli v Seredi, ale aj v Piešťanoch. Pri objednaní tovaru rôzneho charakteru cez inzerát, napríklad nábytok, hydina, dovezenie tovaru z obchodných reťazcov, vytepovanie čalúneného nábytku či kúpa a osadenie dverí, kupujúci za tieto služby nezaplatili. Prípadne tvrdili, že si idú do bankomatu vyzdvihnúť peniaze, utiekli a dodávateľ či kuriér zostal bez tovaru i bez peňazí,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Niektoré prípady policajti a policajní špecialisti pre prácu s komunitami vyriešili na mieste a osoby za prinesený tovar či vykonanú službu napokon zaplatili.

Aj prípad sedacej súpravy na webe

Trestné stíhanie z prečinu krádeže začal poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Seredi, kde si kupujúci vyhliadol ponuku na sedaciu súpravu na internetovom portáli. Sedacia súprava bola vyrobená na mieru v Taliansku. Kupujúci sa s predávajúcou dohodol, že sedačku prinesie do Serede na konkrétnu adresu.

Keď 32-ročná žena z okresu Kežmarok podľa dohody sedačku priniesla, kupujúci chcel vyskúšať, či sa mu hodí do interiéru. Vyložili ju do vchodu bytového domu. Medzičasom sa pri žene zhŕklo viacero ľudí, ktorí odpútavali jej pozornosť. „Keď malo prísť k plateniu, sedačka už nikde nebola. Odcudzením sedacej súpravy vznikla žene škoda 1400 eur,“ skonštatovala Kredatusová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM