Monika Hanigovská Rôzne

Obľúbený chodník v Trnave čaká obnova: Prechádzať sa budeme po prírodnej dlažbe

Mesto Trnava má v pláne vynoviť obľúbený trnavský chodník. Ten sa nachádza v centrálnej časti mesta. Pozrite si zaujímavé podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený chodník v Trnave čaká obnova: Prechádzať sa budeme po prírodnej dlažbe
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavská radnica plánuje vynoviť chodník od hradieb až po začiatok Divadelnej ulice. Chodník pri Františkánskom kostole sa tak dočká novej dlažby. Súčasná betónová dlažba na chodníku sa stane minulosťou.

Získa príťažlivejšiu podobu

Mesto začalo rekonštruovať lokalitu v minulom roku, keď obnovilo časť Radlinskej ulice od mosta po známu Bernolákovu bránu. Tento rok mesto zrekonštruovalo aj lokalitu v okolí pamätníka Antona Bernoláka. „Za Bernolákovou bránou však návštevníkov historickému centra víta chodník v nie najlepšom stave,“ informuje radnica na svojom webe. Chodník po úprave získa novú príťažlivejšiu podobu.

Prečítajte si:Chystané novinky v Trnave: Detské ihrisko zmení podobu a vyrastie fitpark!

Prírodný kameň

Bernolákova brána predstavuje hranicu medzi Mestskou pamiatkovou rezerváciou a príhradobným priestorom. Preto sa magistrát rozhodol, že na obnovenie chodníka nepoužije betónovú dlažbu, ale prírodný kameň. Podľa mesta pôjde o platne z netriedenej mrákotínskej žuly. Trnavčania sa budú môcť prechádzať po šedo-béžovom kameni, ktorý môžu nájsť aj na Hlavnej ulici. Takýto typ dlažby možno nájsť vo forme podkladu pre erby partnerských miest pri vlajkosláve, pri radnici.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Do konca roka

Lokalita podliehajúca úprave je súčasťou Námestia kráľovnej Konštancie. „Mestskému zastupiteľstvu ho navrhol historik a čestný občan Trnavy Peter Horváth. Toto námestie nieslo meno manželky českého kráľa Přemysla Otakara I. už v 19. storočí, no neskôr bolo jeho pomenovanie zmenené,“ informuje radnica na svojom webe. Podľa vyjadrenia mesta si však Kráľovná Konštancia „svoje“ námestie rozhodne zaslúži.

Trnavská radnica informovala, že úsek-chodník, ktorý smeruje od hradieb až po začiatok Divadelnej ulice, bude obnovený do konca roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM