Dominika Handzušová Rôzne

OBRAZOM: Blšáku prialo slnečné počasie, ďalší možno už o dva mesiace

Prvý Trnavský Blšák zaznamenal aj vďaka skvelému počasiu a lokácii veľký úspech. Pozrite sa, ako to na Hlavnej vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Blšáku prialo slnečné počasie, ďalší možno už o dva mesiace
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá edícia Trnavského Blšáku sa tešila priazni počasia i návštevníkov. Pešia zóna bola plná ľudí, ktorí sa na akciu vybrali cielene, alebo sa pristavili, keď popri nej prechádzali.

Zaujal aj okoloidúcich

„Ani som nevedela, že tu niečo také bude, idem len okolo. Ale zaujalo ma tu toľko vecí, že hneď musím do bankomatu po peniaze,“ rozosmiala sa Klaudia (56). Akcia ju potešila, pretože si zaspomínala na staré časy.

V stánkoch bolo najmä oblečenie, hračky a knižky. Zastúpené boli tiež starožitnosti a rôzne kuchynské potreby. Trnavská charita ponúkala šálky a hrnčeky za cenu, ktorú kupujúci sami navrhli. Súčasťou Blšáku bol aj Kubik bistro, kde sa za jedlo taktiež platilo dobrovoľným príspevkom.

Vychytajú muchy pred ďalším trhom

V uplynulom víkende si Trnavčania užili krásne slnečné počasie. Pre predajcov však bolo miestami aj nepríjemné. Neustále teplo riešili rôznymi pokrývkami hlavy, provizórnymi slnečníkmi a ovievaním so všetkým, čo prišlo pod ruku. „Je to síce príjemné, ale dúfam, že nedostanem úpal,“ skonštatovala predajkyňa Janka.

„Pre nás je to výborné, že je takto pekne, ale my si stánky len prebehneme. Oni tu stoja od rána a ešte ich pár hodín čaká. Môže to byť výstraha pre budúcnosť, aby predajcovia s počasím počítali a pripravili si striešky,“ vyjadrila svoj názor okoloidúca Michaela.

Lákala aj Burza kníh

V ruke zvierala knižku, ktorú si vyhliadla na Burze kníh v Trnavskej Tržnici. Jej priateľ odišiel naprázdno. „Ja veľmi nečítam, hľadám skôr odbornú literatúru. Ale páčia sa mi takéto akcie a rád na ne s priateľkou chodím, hlavne keď ma upláca koláčikmi,“ priznal Marek. V Tržnici totiž ponúkali aj „víťaznú kávu“ od majstra sveta v príprave AeroPressa Lukáša Záhradníka. Ponuku dopĺňali okrem stálych predajcov domáce koláčiky všakovakých chutí.

Ako informovali organizátori z OZ Bronco, druhý Blšák by mohol byť v lete, konkrétne v júli. Ešte predtým môžete zavítať na obľúbený Trnavský Rínek, ktorý sa uskutoční 13. júna.

Ako to na Blšáku a Burze kníh vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Trnavský Blšák a Burza kníh
23
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM