Rastislav Búgel Samospráva

Odkazy pre poslancov: Trnavčania ich môžu vhadzovať do schránok

Nové schránky, umiestnené v jednotlivých mestských častiach Trnavy, sú ďalším krokom k zlepšeniu komunikácie mesta s občanmi. Trnavčania do nich môžu odteraz vhadzovať svoje námety na skvalitnenie života vo svojom meste.

Ilustračný obrázok k článku Odkazy pre poslancov: Trnavčania ich môžu vhadzovať do schránok
Zdroj: TASR

Podnetmi a pripomienkami sa budú zaoberať podľa hovorcu radnice Pavla Tomašoviča výbory mestských častí, ktoré sú kreované z poslancov mestského zastupiteľstva a zástupcov obyvateľov jednotlivých štvrtí. Posúvať ich budú podľa potreby na mestský úrad, mestskú radu a zastupiteľstvo, aby mohli byť vyriešené.

„Vítané sú všetky dobré tipy. Ľudia žijúci v konkrétnych častiach Trnavy najlepšie vidia, čo a kde treba vylepšiť,“ povedal Tomašovič. Schránky môžu využívať napríklad obyvatelia, ktorí nepoužívajú elektronickú poštu, predovšetkým starší Trnavčania. Ostatní majú možnosť osloviť svojich poslancov aj emailom.

Podľa hovorcu sa však čím ďalej viac v Trnave ukazuje popri takejto komunikácii potreba organizovať vo štvrtiach pravidelné stretnutia zástupcov mesta, výborov mestských častí s občanmi a to najmenej dvakrát do roka. V posledných rokoch sa takéto stretnutia nekonali, respektíve boli skôr výnimkou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM