Monika Hanigovská Rôzne

Odpočítavanie nového roka v okolí Trnavy? Silvestrovský kamión, ohňostroj aj beh

Neseďte doma v papučiach. Lákavý Silvester zažijete aj v okolí Trnavy. Ako dupľu si môžete dopriať aj žiarivé ohňostroje v prvý januárový deň vo večerných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Odpočítavanie nového roka v okolí Trnavy? Silvestrovský kamión, ohňostroj aj beh
Zdroj: TASR

Posledný deň roka môžete prežiť na Trojičnom námestí. Naša redakcia si však posvietila aj na okolie Trnavy a vybrala niekoľko lákadiel, ktoré si môžete vychutnať nielen počas silvestrovskej no­ci.

Silvestrovský kamión aj zábava

Silvester môžete prežiť naozaj originálne aj v Seredi. Návštevníci si budú môcť vychutnať tzv. párty kamión, ktorý premení seredské ulice na jeden veľký tanečný parket. Tešiť sa podľa slov organizátorov môžete nielen na hudobný mix. Párty dodá správnu atmosféru aj tridsaťšesť inteligentných svetiel, 20 000 wattový zvukový systém a dva watt full graphic Lasersystem Kvant. Súčasne mesto pripravilo novoročný ohňostroj, ktorý odštartuje 1. januára 2018 o 00.30 hod.

Párty kamión zastane na týchto trasách:

  • 20.30 hod. Horný Čepeň
  • 21.30 hod. Billa parkovisko
  • 22.30 hod. Námestie slobody
  • 23.30 hod. Gymnázium parkovisko

Silvester v Seredi si však môžete vychutnať aj v tamojšom Dome kultúry od 19.00 hod. (31. decembra 2017). Na Silvestrovskej tanečnej zábave zahrá do tanca UNISONG a DJ. Ako uvádzajú organizátori akcie, vstupenky možno kúpiť len v predpredaji v Dome kultúry.

Ohňostroje aj novoročná kapustnica

Ohňostroj pre najmenších si môžete vychutnať nielen v Trnave ale aj v neďalekom Zvončíne. Občianske združenie Zelená pre krajší svet pozýva všetky deti, rodičov a známych na detský ohňostroj, ktorý odpália 31. decembra o 18.00 hod. v parku oproti obchodnej prevádzke.

Na ohňostroj si môžete vybehnúť aj dávno po polnoci posledného dňa roku 2017. Obec Dechtice pripravila tradičný novoročný ohňostroj 1. januára 2018 o 17.00 hodine na námestí. Súčasťou programu bude aj lákavá novoročná kapustnica, na ktorej si pochutíte v kultúrnom dome.

Ohňostroj odpália aj vo Voderadoch. Posledné sekundy starého roka budú môcť ľudia odpočítavať priamo na námestí. Osláviť Silvestra a privítať nový rok 2018 môžete napríklad aj v Jaslovských Bohuniciach. Na námestí sv. Michala odštartujú oslavy už o 21.00 hod. Novoročný ohňostroj vyzdobí aj oblohu nad Kultúrnym domom v Bučanoch. Ten odpália 1. januára 2018 o 17.00 ho­dine.

Silvestrovský beh zdravia

Silvester možno pojať aj viac netradične a súčasné urobiť niečo pre svoje zdravie. V posledný deň starého roka sa v obci Vlčkovce uskutoční podujatie s názvom Vlčkovský silvestrovský beh zdravia. Obec Vlčkovce v spolupráci s TJ Družstevík Vlčkovce pozýva všetkých domácich ale aj cezpoľných, deti aj dospelých na takýto beh.

Zraz sa uskutoční 31. decembra o 10.15 hod. na miestnom ihrisku, pričom o 11.00 hod. odštartuje beh. Ako uvádzajú organizátori akcie, všetci účastníci si odnesú ocenenie. Posilniť sa po behu budú môcť všetci športovci občerstvením.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM