Monika Hanigovská Iné športy Šport

Odštartovala softbalová Euroliga žien: Trnavské panterky bojovali v Záhrebe

Trnava Panthers sa predstavili na chorvátskej pôde. V Záhrebe si zmerali sily so svojimi súperkami. Ako to napokon dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Odštartovala softbalová Euroliga žien: Trnavské panterky bojovali v Záhrebe
4
Galéria
Zdroj: Ján Gajarský

V chorvátskom Záhrebe odštartovalo v uplynulý víkend 1. kolo softbalového podujatia Euroliga žien 2017. Zúčastnili sa ho aj ženy z Trnava Panthers a Apollo Bratislava.

Na chorvátskej pôde sa tiež predstavili i tímy z Maďarska (Astros Budapešť a Reds Budapešť) a aj z Chorvátska (Princ Zagreb a Lady Pirates). V rámci základnej skupiny mali naše panterky v 1. kole Euroligy na programe hneď štyri zápasy. Trnavčanky si tak zmerali sily s protivníčkami z Astros Budapešť, z Apolla Bratislava a dvakrát s Lady Pirates.

Najväčšie pozitívum podľa trénera

Trnava Panthers zdolali hneď v prvý hrací deň Astros Budapešť aj Lady Pirates. Priebeh zápasov zhodnotil Ján Gajarský, tréner trnavského tímu.

„Prvý hrací deň by som zhodnotil ako veľmi dobre zvládnutý. Povinným a jednoznačným víťazstvom nad tímom Astros Budapešť a tesným víťazstvom, no po bojovnom a obetavom výkone, nad tímom Lady Pirates, sme si pripísali do tabuľky dve výhry,“ povedal pre náš spravodajský portál.

V druhý hrací deň si Trnavčanky pripísali dve prehry. V prospech našich dievčat neskončilo meranie síl s chorvátskym tímom Lady Pirates a ani s Apollom Bratislava. "Druhý hrací deň sa pre nás skončil dvomi prehrami. Z tohto dňa ma síce na jednej strane mrzí prehra v odvete proti Lady Pirates, hlavne tie naše chyby v obrane, no za veľké pozitívum (aj napriek prehre) by som chcel označiť práve náš veľmi dobrý, obetavý a koncentrovaný výkon, ktorý sme predviedli v zápase s Apollom, pre mňa je to najväčšie pozitívum z celého turnaja,“ uviedol Ján Gajarský.

Zdroj: Ján Gajarský

Trnavský tréner zároveň dodal, že pevne verí, že sa z vlastných chýb tím poučí a na tréningoch zapracuje na ich odstránení. Panterky, ako dopnil, majú pred sebou ďalšie zápasy základnej skupiny, ktoré treba zvládnuť a zabezpečiť si hlavne miestenku v prvej štvorke a postúpiť tak do play off. "Až tam totiž príde k skutočnému lámaniu chleba,“povedal Gajarský.

Čaká ich 2. kolo

V základnej časti ligy odohrajú kluby medzi sebou vzájomne dva zápasy. Na základe umiestnenia v tabuľke po základnej časti sa potom prvé štyri tímy stretnú v play off, kde zabojujú o titul majstra Euroligy žien pre rok 2017. Ostatné dva tímy z tabuľky odohrajú ešte vzájomné zápasy o celkové umiestnenie. Najbližšie čaká Trnava Panthers 2. kolo Euroligy žien 2017, ktoré je naplánované na 27. a 28.mája na ihriskách v Trnave a v Bratislave.

FOTO: Trnavské panterky v obrazoch
4
Galéria
Zdroj: Ján Gajarský

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM