Monika Hanigovská Rôzne

Opäť budú klopať na dvere trnavských domácností: Opytovateľov bude TOTO zaujímať

Môžu zaklopať aj vám na dvere. Štatistický úrad sa bude zaujímať nielen o príjmy v domácnostiach. Prinášame kompletné podrobnosti o prieskumoch v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Opäť budú klopať na dvere trnavských domácností: Opytovateľov bude TOTO zaujímať
Zdroj: Dnes24.sk

Aj Trnava sa zapojila prostredníctvom Štatistického úradu SR do dvoch prieskumov. Opytovatelia v nich budú zisťovať príjmy ale aj to, akou technickou vybavenosťou disponujú trnavské domácnosti. Poverený opytovateľ bude povinný preukázať sa osobitným poverením. Tu sú podrobnosti.

Opytovatelia budú navštevovať vybrané domácnosti v rámci prieskumov Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC 2005 – 2017) a Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov (IK­T).

Kedy môžu zaklopať?

Prvý prieskum s názvom Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC 2005 – 2017) bude prebiehať od 9. apríla – 26. júna 2018.

„Cieľom projektu je vytvoriť spoločný rámec pre produkciu pravidelných údajov o chudobe, o príjmoch a životných podmienkach domácností v krajinách Európskej únie,“ informuje Štatistický úrad SR.

Výsledky sa budú prezentovať v publikácii „Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností v SR“ a taktiež v publikácii „Indikátory chudoby a sociálneho vylúčenia“.

Druhý prieskum s názvom Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov (IKT) bude prebiehať od 19. apríla – 31. mája 2017.

Cieľom tohto prieskumu je zistiť úroveň vybavenosti domácností informačnými a komunikačnými technológiami, a zároveň zistiť úroveň znalostí a zručností obyvateľstva.

Informácie budú chránené

„Všetky informácie, ktoré domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. So všetkými odpoveďami bude narábané ako s citlivými údajmi,“ avizuje Štatistický úrad SR na svojom webe. O zapojení sa mesta Trnava do prieskumov informuje trnavská radnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM