Marcel Mojžiš Hokej

Veľmi smutná správa: Miroslav Hlinka (†42) spáchal samovraždu

Bývalý slovenský hokejista Miroslav Hlinka spáchal v nedeľu vo veku 42 rokov samovraždu. Tragickú správu potvrdila polícia ako i riaditeľ extraligového klubu HC'05 Banská Bystrica Michal Longauer.

Ilustračný obrázok k článku Veľmi smutná správa: Miroslav Hlinka (†42) spáchal samovraždu
Zdroj: TASR

Majster sveta z Göteborgu 2002 pôsobil naposledy ako asistent trénera banskobystrického klubu. „Je to hrozné. Dozvedel som sa to dnes o 17.00 h, s takýmto niečím som sa ešte nikdy nestretol. Je mi veľmi ťažko reagovať. Z profesionálneho hľadiska nemal Miro žiadne problémy,“ uviedol Longauer.

Miroslav Hlinka sa podľa viacerých zdrojov obesil v nedeľu v Banskej Bystrici v hoteli, v ktorom býval počas pôsobenia pod Urpínom. Informáciu o smrti 42-ročného muža potvrdila krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. „Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ konštatovala.

Bývalý úspešný center odštartoval svoju kariéru v Dukle Trenčín. Spod hradu Matúša Čáka odišiel v sezóne 1995/1996 do Sparty Praha, kde pôsobil ďalšie štyri sezóny. V Česku hrával aj v Karlových Varoch, Zlíne, Pardubiciach či druholigovom Chomutove. V Európe korčuľoval v drese fínskeho Jokeritu Helsinki, švédskeho MODO Hockey či Dinama Moskva ešte v najvyšej ruskej súťaži. V ročníku 2009/2010 sa vrátil na Slovensko a dva roky pôsobil v Banskej Bystrici. Následne krátko v Poprade, extraligovú kariéru však zakončil pod Urpínom.

V uplynulom ročníku hrával za Trnavu. Na klubovej úrovni získal dva majstrovské tituly – v sezóne 1999/2000 triumfoval so Slovanom Bratislava v najvyššej domácej súťaži, o štyri roky neskôr sa tešil z triumfu so Zlínom.

Výrazné úspechy dosiahol aj na medzinárodnej scéne. Hoci najskôr reprezentoval Českú republiku, na MS v Petrohrade 2000 si už obliekol slovenský dres a vybojoval v ňom striebornú medailu. O dva roky neskôr sa vo švédskom Göteborgu tešil z titulu majstra sveta a následne v roku 2003 skompletizoval medailovú zbierku bronzom v Helsinkách. Celkovo sa v drese Slovenska zúčastnil na štyroch svetových šampionátoch a v roku 2004 aj na Svetovom pohári v zámorí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM