Dominika Handzušová Rôzne

Otvorenie City Areny zaťažkávajúcou skúškou: TOTO sú odporúčania organizátorov

Na otvorení obchodnej časti komplexu a Štadióna Antona Malatinského sa počíta s vysokou návštevnosťou. City Arena preto odporúča Trnavčanom autá na dopravu do komplexu vôbec nepoužívať.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie City Areny zaťažkávajúcou skúškou: TOTO sú odporúčania organizátorov
Zdroj: TASR

Na parkovanie účastníkov otvorenia obchodno-športového komplexu City Arena v Trnave v sobotu 22. augusta budú k dispozícii všetky verejné parkovacie priestranstvá v meste zadarmo. Radnica totiž poplatky za parkovanie počas víkendov nikdy nevyberá.

Okrem toho bude na parkovanie uvoľnený najmenej jeden pruh štvorprúdovky na Hlbokej ulici. Zo vzdialeného parkoviska pri ŽOS bude premávať kyvadlová doprava. V piatok 21. a sobotu 22. augusta bude pre motorizovanú verejnosť uzavretá Športová ulica.

Vyhnite sa autám

„Vzhľadom na to, že sa na otvorení obchodnej časti komplexu a Štadióna Antona Malatinského počíta s vysokou návštevnosťou, City Arena odporúča Trnavčanom autá na dopravu do komplexu vôbec nepoužívať,“ uviedol mediálny zástupca projektu Ľudovít Tóth.

Zároveň prosí návštevníkov na autách, aby z dôvodu príprav programu večerného otvorenia štadióna využívali čo najviac parkovanie mimo podzemných garáží. V nich bude od nedele 23. augusta k dispozícii vyše 900 parkovacích mi­est.

Takto bude premávať kyvadlovka

„V prípade zaplnenia parkovísk bude v sobotu večer možné zaparkovať svoje motorové vozidlo aj na parkovisku ŽOS Trnava (Koniarekova 19), odkiaľ bude fungovať kyvadlová doprava pred večerným slávnostným otvorením štadióna,“ dodal Tóth.

Nástupný bod bude autobusová zastávka pred parkoviskom ŽOS, autobus privezie návštevníkov k Bille na Sladovníckej ulici oproti City Arene. Po skončení akcie bude kyvadlová doprava fungovať v opačnom smere. V prevádzke bude v smere zo ŽOS od 18. hodiny do 19:30 hod. a v smere od Billy od 23. hodiny do 1:00 hod.

Potrebujú trpezlivosť Trnavčanov

„Pripravujeme šou, ktorá na Slovensku nebude mať tento rok obdoby. No na jej hladký priebeh potrebujeme pomoc a trpezlivosť všetkých Trnavčanov. City Arena prejde hneď v prvý deň vážnou zaťažkávajúcou skúškou. Všetkých veľmi prosíme o toleranciu a rešpektovanie pokynov našich spolupracovníkov a dopravnej a mestskej polície,“ povedal predseda predstavenstva City Arena Pavol Adamec.

Mohlo by vás zaujímať:
Tímy avizovali zostavy na otvorenie City Arény: S Ajaxom možno príde Cruyff
Spartak oznámil posilu do útoku: Ofenzívu vystuží Tomáš Majtán

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM