Dominika Handzušová Rôzne

Palma tour aj v Trnave: Diskutujte s odborníkmi o schránkových firmách!

Objavte fungovanie schránkových firiem v diskusii s Mariánom Leškom a jeho hosťami. Dozviete sa viac o sofistikovaných formách korupcie a o tom, ako s ňou bojovať.

Ilustračný obrázok k článku Palma tour aj v Trnave: Diskutujte s odborníkmi o schránkových firmách!
Zdroj: TASR

Nadácia Zastavme korupciu odštartovala pred týždňom celoslovenské turné proti schránkovým firmám. Vo všetkých slovenských krajských mestách sa predstavitelia Nadácie, protikorupční aktivisti a experti stretávajú a diskutujú s občanmi.

Prečo Palma tour?

„Na námestiach krajských miest rozkladáme infostánky v karibskom duchu, aby sme tak občanom priblížili atmosféru, ktorú si užívajú anonymní majitelia schránkových firiem. Aj preto sme turné nazvali „Palma tour”,“ prezradili organizátori. Stánky rozostavajú na Trojičnom námestí v utorok 12. mája od 13:00 hod. do 16:00 hod.

Večer potom Marián Leško z nadácie a jeho hostia diskutujú a odkrývajú zákulisie schránkových firiem. Diskusia prebehne v Berliner DKP na Pekárskej 40 od 19:00 hod. Hosťami trnavskej diskusie budú Veronika Remišová, poradkyňou podpresedníčky Národnej rady Slovenskej republiky, spolupracujúca advokátka Via Iuris Zuzana Čaputová a investigatívny novinár Adam Valček.

Odzvoňme schránkam

„Ľudia sú otrávení tým, že z ich daní neprávom profitujú anonymní vlastníci schránkových firiem a obohacujú sa takto o stovky miliónov eur. Na našom osvetovom turné po krajských mestách Slovenska chceme ľuďom vysvetliť fungovanie schránkových firiem a podnietiť tak hlbšiu, celoslovenskú diskusiu o tomto akútnom probléme,” hovorí o turné Marián Leško.

Diskusia je súčasťou kampane Odzvoňme schránkam. Nadácia Zastavme korupciu sa v nej zasadzuje za silný schránkový zákon.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM