Aktualizované Krimi

Polícia ohlásenú bombu v Auparkoch nenašla

Najprv v Bratislave, neskôr po celom Slovensku. Poplach v obchodným centrách Aupark vyvolal anonymný telefonát o uložení výbušniny. Po niekoľkých hodinách sú už obchody otvorené.

Ilustračný obrázok k článku Polícia ohlásenú bombu v Auparkoch nenašla
Zdroj: TASR

Evakuácia ľudí a okamžité uzavretie priestorov. Psovodi a pyrotechnici boli od rána v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v Bratislave. Policajti dostali okolo 8.40 h na linke 158 oznámenie, že sa v ňom nachádza výbušnina.

„Preverujeme pravdivosť uvedeného oznámenia, verejnosť budeme o prípade bližšie informovať,“ povedal bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff krátko po ohlásení bomby.

Polícia nahlásenú bombu v obchodných centrách Aupark na celom Slovensku po pyrotechnickej prehliadke nenašla. Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy, informoval Martin Wäldl z Kancelárie prezidenta Policajného zboru.

Na Slovensku máme nákupné centrá Aupark v štyroch mestách: v Bratislave, v Košiciach, v Žiline a v Piešťanoch. „Páchateľ neurčil konkrétne obchodné centrum, a preto polícia hneď prijala potrebné opatrenia z dôvodu ochrany osôb a majetku,“ podotkol Wäldl.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM