Dominika Handzušová Kultúra

Pestrá prehliadka umelcov: TÍTO prídu svoju tvorbu predstaviť na PechaKucha Night

Štrnásť umelcov predstaví svoju aktuálnu tvorbu v trinástich vstupoch. Hojne zastúpené bude tentokrát najmä vizuálne umenie. Pozrite si hostí pätnástej PechaKucha Night Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Pestrá prehliadka umelcov: TÍTO prídu svoju tvorbu predstaviť na PechaKucha Night
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie o talente a kreativite pod názvom PechaKucha Night Trnava sa v našom meste koná pravidelne už od roku 2011. Predstavilo sa na ňom už viac ako 180 tvorcov z celého Slovenska i zo zahraničia.

Prezentácie ďalších štrnástich si budete môcť pozrieť a vypočuť už túto sobotu 20. júna v Kopplovej vile Galérie Jána Koniarka na Zelenom kríčku. PechaKucha Night Trnava sa začína o 19:30 hod. Vstupné stojí 3 €.

Jediný hosť mimo svet umenia

Aj tentoraz nás čaká pestrý mix umenia. Svoju aktuálnu tvorbu odprezentujú výtvarníci Juliana Mrvová, Tomáš Beňadik, Alexandra Barth, Dávid Demjanovič a Jarmila Mitríková. Poslední dvaja menovaní tvoria autorské duo, pred pár rokmi už trnavskú PechaKuchu navštívilo. Do slovenskej tvorby vrátili techniku vypaľovania do dreva, pyrografiu.

Sochársku tvorbu zastúpi Ivana Sláviková, grafický dizajn Martin Strečka, konceptuálne umenie Martin Špirec, módne návrhárstvo Blažena Ostrovská a ilustráciu Martina Matlovičová. Tá je vlastne domácim účastnikom, žije v neďalekej obci Doľany.

Fotografiu a hudbu odprezentuje Tomáš Farkaš, ktorý v prestávke aj vystúpi so svojim hudobným projektom Cloudsform. Zostavu dopĺňajú architekt Vito Halada a interiérový dizajnér Martin Jabrocký. Mimo sveta umenia sa pohybuje posledný hosť, Karin Andrášiková z organizácie Mládež ulice.

20 obrázkov a 20 sekúnd

Doslovný preklad spojenia PechaKucha je rozprávanie, alebo tiež “kecanie”. Účinkujúci stoja pred neľahkou úlohou predstaviť 20 vizuálnych materiálov bez zbytočných rečí. Na “obkec” každého obrázku majú totiž len 20 sekúnd. Práve tento timing má preveriť ich schopnosť zaujať diváka, a pritom ho niečomu naučiť, alebo ho s niečím oboznámiť.

Mohlo by vás zaujímať:
Pešia zóna aj tento rok ožije kultúrou: TOTO je kompletný program Leta na korze
Nadčasové motívy a depozitár spomienok: Pozrite si prierez tvorby manželov Kubinských

Foto: Petra Adamková OZ Publikum.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM