Samospráva

Plán Trnavy v areáli základnej školy: Chce tam postaviť škôlku pre rómske deti

Materskú školu (MŠ) pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia, najmä z marginalizovanej rómskej komunity, chce mesto Trnava postaviť v areáli Základnej školy (ZŠ) na Gorkého ulici.

Ilustračný obrázok k článku Plán Trnavy v areáli základnej školy: Chce tam postaviť škôlku pre rómske deti
Zdroj: Mesto Prešov

Do tejto školy chodí v rámci mesta najvyšší počet žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nakoľko väčšina býva s rodinami na blízkom sídlisku Linčianska a jeho okolí. MŠ by mohlo navštevovať 60 detí vo veku od troch do päť rokov.

Mesto chce pre tento účel požiadať o finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu, pričom podľa prepočtu by mohlo ísť o sumu 402 000 eur, pri spolufinancovaní samosprávou vo výške 20 100 eur. Celkové výdavky sú na základe rozpočtu vychádzajúceho z projektovej dokumentácie stanovené na 1,087 milióna eur. Rozdiel vo výške 685 161 eur by znášalo mesto Trnava, suma je krytá v aktuálnom rozpočte mesta Trnava.

V MŠ majú vzniknúť tri triedy po 20 žiakov, zázemie a dve ihriská – pre menšie a väčšie deti. Projektová dokumentácia na objekt je už vypracovaná, o podaní žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku budú rozhodovať poslanci trnavského mestského zastupiteľstva v posledný februárový deň.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM