Dominika Handzušová Hokej

Po druhý raz v sezóne z výjazdu bez gólu: Gladiátori prehrali v Mikuláši

Liptákom sa v ostatnom čase darí. Výhra nad trnavskými hokejistami bola ich šiesta v rade. Práve vďaka nej ich preskočili v tabuľke, Trnava je už na šiestej priečke a na krk jej dýchajú Spišiaci.

Ilustračný obrázok k článku Po druhý raz v sezóne z výjazdu bez gólu: Gladiátori prehrali v Mikuláši
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Pre krasokorčuliarsky turnaj si viacero zápasov museli Trnavčania popresúvať. Po domácej šnúre ich tak čaká šnúra výletov s náročnými súpermi. Prvý z nich sa odohral v „kôlničke“ u Liptákov, ktorí boli trnavským tabuľkovým susedom.

Najrýchlejší gól v sezóne

Zápas sa začal expresným gólom Macíka, ktorý to k bráne potiahol rovno z úvodného buly. Čas sa zastavil na 0:07, ide teda o najrýchlejší gól sezóny. Domácich potom zastavilo vylúčenie, ale Hollý sa mal pred Gladiátormi na pozore. Následne pykali práve Trnavčania, v presilovke na 2:0 zvýšil Bartík. Trnava sa dostávala síce do šancí, ale Hollý svoj tím viackrát podržal.

Zápas brankárov a presiloviek

Práve on sa najväčšou mierou zaslúžil o výhru svojho tímu, keď Trnave ani v ďalšom priebehu hry nedovolil skórovať. Zvlášť keď sa zápas lámal do svojej druhej polovice a Trnava hrala presilovku o dvoch hráčov. Neskôr sa k slovu dostali Liptáci, no aj Hála predviedol svoje umenie. Až s blížiacim sa záverom padol dvakrát a znova v presilových hrách, po góloch Kurica a Marcinka.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK Trnava 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 1. Macík, 5. Bartík (Mezovský, Macík) v presilovke, 48. Kuric (Macík, Mezovský) v presilovke, 56. Marcinko (Nitriansky, Trochta) v presilovke.

Vylúčenia: 8:12 na 2 min, navyše Kuric 10 napadnutie oblasti hlavy a krku – Lisoň 10 nešportové správanie, Baran 10+DKZ nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.
Strely na bránu: 39:33 (13:14, 16:10, 10:9). Rozhodovali: Husár – Pribula, R. Šoltés. Diváci: 480

Liptovský Mikuláš: Hollý – M. Školiak, Mezovský, Duriš, Nitriansky, M. Moravčík, Holiga, Janči, F. Oravec – P. Bartík, J. Kuric, Macík – M. Marcinko, Trochta, M. Oravec – Uhrík, Piatka, Legerský – Klimčík, Divok, Poliaček.

Trnava: Hála – Jak. Macháč, Poláček, Závodský, Krajčík, Hluch, Burzala – Lisoň, M. Baran, Achs – D. Rosa, D. Schmidt, Brandis – Bachratý ml., M. Čunderlík, P. Barinka – D. Božik, Hrbáčik, D. Hegyi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM