Dominika Handzušová Kultúra

Po ťažkom týždni si zresetujeme hlavy: Na aké akcie sa dá cez víkend v Trnave vyraziť?

Leto to nie sú len kúpaliská a koncerty v centre mesta. Poďte s nami do kina na lúku, vezmite deti na modelársky workshop alebo sa nechajte previesť známym hradom v nie celkom známej nočnej prehliadke.

Ilustračný obrázok k článku Po ťažkom týždni si zresetujeme hlavy: Na aké akcie sa dá cez víkend v Trnave vyraziť?
Zdroj: TASR

Samozrejmosťou na leto sú koncerty na pešej zóne, či piatkové divadelné predstavenia pre deti. Ako sme váš už informovali v inom článku, posledný júlový víkend štartuje prvé z troch predstavení divadlo Teátro Neline. V piatok si môžete užiť aj druhú edíciu „Proma Frajdej“, v Sade Antona Bernoláka vás budú od 19:00 čakať Dreamfield, DEMO scéna či Triola.

Hudba na pešej zóne i v Amfiku

Nielen proma dostane svoju dávku decibelov. V rámci Leta na korze vystúpia pred radnicou mladí trnavskí umelci. V sobotu to bude súrodenecké duo s gitarou a saxofónom Královičová & brat, v nedeľu Miloš Biháry trio. V Amfiteátri dostane priestor v rámci Promenádnych koncertov dychových hudieb zoskupenie z Nového Mesta nad Váhom, Bučkovanka.

Noc na hrade

Prestretý stôl plný vyberaných jedál pre vzácnu návštevu, klopkanie vojenských čižiem i dámskych opätkov po chodbách hradu. Tóny hudby sa rozliehajú z niektorej z šľachtických komnát a z kuchyne počuť veselé štebotanie. Večer len začína a spolu s ním i zábava pánov aj sluhov. Po zhasnutí svetiel na hrade nie je pokoj, ešte len začína skutočná zábava.

Preneste sa v čase a strávte chvíľku autentickej zábavy počas sobotných (26.7.) nočných prehliadok hradu Červený Kameň s názvom Kratochvíľa na šľachtickom sídle. Prehliadky začínajú každú celú hodinu od 18:00 do 23:00.
Vstupné: dospelí 8 €, študenti a deti od 3 rokov 4 €.

Kino na ihrisku

Oscarový veľkofilm a akčný sci-fi thriller. To sú lákadlá druhého ročníka Letného LOMOZ kina. Môžete si ho prísť vychutnať na veľkom plátne v sobotu 26. júla do areálu ihriska v Horných Orešanoch. Vstupné je dobrovoľné, začiatok je o 20:30.

Trnavský deň modelovej železnice

Predajňa train&coffee (budova, dvor a parkovisko predajne) na Športovej otvorí svoje priestory v nedeľu 27. júla od 10:00 do 16:00 rôznym zaujímavým prezentáciám, workshopom a súťažiam. Nebude chýbať ukážka záhradnej železnice a samozrejmosťou je posedenie a rozhovor s priateľmi modelármi. Súčasťou podujatia budú aj tomboly s atraktívnymi cenami.

Potulky mestom

Mestská samospráva pripravila aj tento rok pre všetkých záujemcov pešie exkurzie do dávnejšej i novšej histórie Trnavy. V sobotu si ešte môžete vychutnať poslednú júlovú prezentáciu Malý Rím a víno (začiatok 10:30, 5 €). V nedeľu od 15:30 ďalšiu časť Potuliek mestom, ktorá sa tentokrát bude zaoberať historickými trnavskými organmi.

Kam za športom?

V sobotu sa o 19:00 na štadióne TJ Slovan Červeník stretnú starí páni Spartaka Trnava a Červeníka. Futbalový zápas odohrajú na počesť legendárneho brankára Josefa Pepu Geryka.
Na Lokotke sa od 18:00 odohrá prípravný zápas medzi Lokomotívou Trnava a Zavarom. Súťaž štartuje už budúci víkend.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM