Dominika Handzušová Hokej

Po trápenke dráma: Ani skvelý záver body Trnave nepriniesol

Hokejisti HK Trnava proti favoritovi nezačali vôbec dobre. Rozohrali sa až v druhej tretine a dokázali sa na Bardejov dotiahnuť. Pozrite sa, ako puk poletoval pred bránou a ako to nakoniec dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Po trápenke dráma: Ani skvelý záver body Trnave nepriniesol
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

V 30. kole privítala Trnava doma Bardejov, tradičného favorita. Ten pred niekoľkými kolami vystriedal trénerov a stratil svoju fazónu. Dlho sa herne i výsledkovo trápi. Trnava to buď mohla využiť, alebo byť tímom, na ktorom sa Bardejovčania nakopnú.

Nechali im náskok

Zvyčajne sa východniari po dlhej ceste v prvej tretine len aklimatizujú a domáci tím to môže využiť. Tentokrát to vyzeralo presne opačne. Gladiátori ponechali hosťujúcim hráčom dostatok priestoru a chybami im núkali šance. Palko na druhej strane vyťahoval zákroky a maril jednu príležitosť domácich za druhou. V polovici zápasu tak už na časomiere svietilo 0:3.

Zobudili sa neskoro

Vtedy akoby si Trnava povedala – a dosť. Zvýšila dôraz, agresivitu, tempo. Ešte v závere druhej tretiny konečne Palka prekonal Krajčík. Tretia už celkom patrila domácim. No hoci mali herne i strelecky navrch, nevychádzala im koncovka. Po Kamenického strele v 48. minúte, ktorá Palkovi vypadla, to pred jeho bránou doslova poletovalo a až na vari šiestu dorážku puk do odkrytej brány poslal Rosa. Veľká radosť znamenala skutočnú nádej na vyrovnanie. Zvlášť keď chvíľu na to gepardím skokom Hála vytiahol zákrok, ktorým uchránil puk ešte pred čiarou.

Pokazený záver

Necelé tri minúty pred koncom si Trnava vzala oddychový čas. Bola v pásme, Bardejov ju vytláčal len k mantinelom. Hála ale ešte čakal v bráne, ako sa bude situácia vyvíjať. Až čosi vyše minúty pred koncom odišiel z ľadu spolu s vlnou, ktorá šla od brány dopredu. V strednom pásme sa ale Bardejov na rozohrávajúcich natlačil, Barinka pod tlakom prihral na Burzalu, ktorému puk vypichol Saliji a bolo zle. Trnava totiž ešte stále striedala a vzadu chýbala. Vaškovi tak stačilo trošku zrýchliť a puk poslal do prázdnej brány.

HK Gladiators Trnava – HC 46 Bardejov 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 39. Krajčík (Kamenický, Rosa), 48. Rosa (Kamenický, Burzala) – 2. Kohutiar (Prokop, Saliji), 27. Slimák (Takáč, Baláž) v presilovke, 29. Cútt (Baláž, Slimák) v presilovke, 59. Vaško (Saliji) do prázdnej brány.

Vylúčenia: 2:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.
Strely na bránu: 42:30 (11:12, 14:11, 17:7).
Rozhodovali: Fridrich – Beniač, Návratek. Diváci: 235

Trnava: Hála – Reho, Poláček, Valjent, U. Demo, Kubica, Krajčík, Burzala – Lisoň, Bachratý ml., Môcik – Závodský, Kovalovský, P. Barinka – Rosa, Hrbáčik, D. Božik – Kamenický.

Bardejov: Palko – Slimák, M. Takáč, A. Hruška, Gajdoš, Hopkovič, Polaček, – O. Gmitter, R. Cútt, M. Baláž – R. Kohutiar, J. Prokop, S. Saliji – Vaško, Ľ. Sabol, T. Hričina – Markuš, Šimčák, Česelka.

HL: Trnava - Bardejov
20
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
HL: Trnava - Bardejov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM