Monika Hanigovská Rôzne

Pochovávanie basy v Cíferi bude veselé: Zažite masky, zábavu aj dobré jedlo

V neďalekom Cíferi sa chystá zaujímavý program. Na svoje si prídu milovníci nefalšovanej fašiangovej zábavy aj dobrého jedla.

Ilustračný obrázok k článku Pochovávanie basy v Cíferi bude veselé: Zažite masky, zábavu aj dobré jedlo
Zdroj: TASR

Fašiangové obdobie trvá od Troch kráľov až do Popolcovej stredy. Počas tohto obdobia si môžeme vychutnať nefalšovanú fašiangovú zábavu nielen v našom meste , ale aj napríklad v neďalekom Cíferi. V tejto známej obci sa uskutoční dňa 25. februára.

V závere februára sa tak v Cíferi môžete tešiť na podujatie s názvom Fašang, na ktoré pozýva Cíferské ochotnícke divadlo.

Program otvorí folklórna skupina Cífer, ktorá uvíta všetkých návštevníkov už o 13.30 hodine. Potom sa uskutoční zábavný sprievod v maskách, ktorý pôjde cez ulice – Východná, M.R. Štefánika, okolo reštaurácie Lipa, Hviezdoslavova, Sokolská, Hoštáky. Sprievod sa ukončí pred Domom kultúry o 15.30 hodine. Práve na tomto mieste bude pripravený program, ktorý poteší milovníkov jedla, ale aj vína.

Návštevníci sa môžu totiž tešiť na guláš, ktorý nachystá poľovnícke združenie Ronava. Voňavá pochúťka sa bude podávať od 15.15 hodiny. Súčasne si budú môcť prítomní ľudia vychutnať aj víno od Slovenského zväzu záhradkárov v Cíferi. Posledným bodom programu bude Pochovávanie basy o 15.45 hodine.

Sprievodný program

13.30 – 15.45 hod. sprievod masiek, FSK Cífer
15.15 hod. Guláš, poľovnícke združenie Ronava
15.15 hod. Víno, Slov. zväz záhradkárov, Cífer
15:45 hod. Pochovávanie basy

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM