Monika Hanigovská Správy

Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 3 miesta v Trnave, kde je radosť mať piknik

Letné počasie nás ťahá von. Patrí k tomu aj atmosféra piknikov. Toto sú tri miesta v Trnave, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 3 miesta v Trnave, kde je radosť mať piknik
Zdroj: Dnes24.sk

Po prechádzke prírodou či ako spríjemnenie dňa s najbližšími padne vhod posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac ako dobroty na čerstvom vzduchu? Aj Trnava ponúka viacero miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri pikniku. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na piknik v našom meste.

Promenáda

Bernolákov sad alebo medzi Trnavčanmi ľudovo nazývaná Promenáda sa nachádza v centre mesta. Oddychová zóna poskytuje vybudovaný cyklochodník, na ktorom sa môžu vyjašiť deti na bicykloch či kolobežkách. Chodník naši najmenší s oľbubou využívajú aj na svoje kriedové aktivity. Kedže je výraznejšie sfarbený, vyniknú na ňom všetky malé dielka.

Pre deti sa na severnom konci nachádza veľké drevené ihrisko Gulliver. Po dobrom jedle si na ňom môžu dopriať aktívneho oddychu. Drevené veže, rampy, reťazové a váhové hojdačky, preliezky, šmykľavky čakajú na malých návštevníkov. Na skok od ihriska sa nachádza posedenie, na dieťa majú návštevníci parku teda dobrý výhľad. Postaršie lavičky, či nové pohodlné, núkaju svoje miesto. Košaté stromy v okolí cyklochodníka, lavičiek a detského ihriska zase vytvárajú príjemný úkryt pred slnkom.

Kamenáč

Asi 10 minút autom od centra Trnavy sa nachádza Kamenáč. Dobré jedlo si tam vychutnáte v lesoparku, pri rybníku alebo amfiteátri. Oblasť je známa svojim veľkým počtom vtáctva, medzi ktoré patria aj chránené druhy. Okrem príjemného posedenia tak môžete zažiť nečakané stretnutie s operencami, či si uloviť do zbierky peknú fotku. Pre tých, ktorý nechcú sedieť na deke, poslúži amfiteáter v lone prírody. Svoj piknikový stôl rozložíte prakticky v náručí okolitého parku.

Stromy stoja rovno pred tzv. „kolečkom“ – ako sa prezýva ľudovo amfiteáter pre jeho typický vzhľad. Miesto poskytuje priestor aj pre aktívnejšie deti. Po dobrom jedle je k dispozícií niekoľko aktivít. Vynovené moderné detské ihrisko ponúka možnosť ako poriadne ponaťahovať všetky svaly. Lesopark zase priame spojenie s prírodou.

Kaplnka na kopci

Cholerová kaplnka síce neláka svojím názvom, ale skvelo si na tomto mieste oddýchnete. Dnes je len pripomienkou moru, ktorý postihol Trnavčanov. Vďaka svojej polohe, však ponúka nádherný výhľad na okolitú Trnavu, najmä pri západe slnka. Nové lavičky, vynovená zeleň, informačná tabuľa dotvára pokojnú a komornejšiu atmosféru. V teplých dňoch si tak na kopci môžete rozložiť deku a pochutiť si na jedle. Kaplnka sa nachádza na konci Átriovej ulice a o jej údržbu sa starajú dobrovoľníci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM