Rastislav Búgel Rôzne

Podajú pomocnú ruku: O psychologickú poradňu majú študenti UCM záujem

O novovzniknutú psychologickú poradňu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave majú študenti záujem. Za prvé dva mesiace existencie počet jej klientov potvrdil správnosť rozhodnutia školy etablovať pracovisko na svojej pôde.

Ilustračný obrázok k článku Podajú pomocnú ruku: O psychologickú poradňu majú študenti UCM záujem
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Poradňa poskytuje komplexné poradenstvo, pomoc a podporu v rôznych životných situáciách, zahrňujúc osobnú, študijnú i pracovnú oblasť. Má k dispozícii štyroch odborníkov z Katedry psychológie Filozofickej fakulty UCM. Každý z nich je v poradni k dispozícii dve hodiny týždenne. „Otvárali sme začiatkom zimného semestra, už v deň otvorenia sme mali nahlásených niekoľko záujemcov o poradenstvo,“ povedala koordinátorka pracoviska Gabriela Ruttmarová.

Do poradne chodia na sedenia trnavskí i mimotrnavskí študenti univerzity. U niektorých ide o vôbec prvé stretnutie so psychológom, niektorí pokračujú v terapii zo svojich bydlísk. Vznik poradne podľa Ruttmarovej odrazil potrebu na tejto vysokej škole, veď prostredie a spôsob univerzitného štúdia môže byť pre mnohých mladých ľudí nadmieru záťažové, a to vo viacerých oblastiach. Podobné pracoviská fungujú, ako dodala, aj na Trnavskej univerzite i Materiálovo­technologickej fakulte Slovenskej technickej univerzity, ktorá má sídlo v Trnave. „Sme k dispozícii aj pre pracovníkov univerzity, tí sa nám zatiaľ ešte neozvali,“ dodala Ruttmarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM