Monika Hanigovská Rôzne

Podujatia v Trnave počas tohto týždňa? Tieto radíme určite nevynechať...

Oddýchnuť si na príjemných podujatiach môžeme v Trnave aj počas aktuálneho týždňa. Prinášame vám redakčný výber akcíí, ktoré radíme nevynechať.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia v Trnave  počas tohto týždňa? Tieto radíme určite nevynechať...
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Radošinské naivné divadlo

5. septembra 19.30 v mestskom amfiteátri

Vychutnajte si známe divadlo v našom meste. V utorok do Trnavy zavíta známe Radošinské naivné divadlo s hrou Zmiešaná štvorhra. V čom je zmysel ľudského šťastia? V zabezpečenom živote a v pekných veciach? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Odhaľte odpovede už 5. septembra o 19.30 hod. v mestskom amfiteátri.

Pod večernou oblohou

6. september 19.00 v Univer­zitnom parčíku

Doprajte si nevšedný zážitok o najnovších zisteniach z archeologických výskumov na území mesta Trnavy. Záujemcov pod večernou oblohou prevedie Ing. arch. Milan Horák z Mestského úradu v Trnave, doc. Dr. phil. Erik Hrnčiarik z Katedry klasickej archeológie FF TU a PhDr. Branislav Lesák z Mestského ústavu ochrany pamiatok v Bratislave. Ako uvádza organizátor akcie, v prípade zlého počasia sa podujatie uskutoční v aule Trnavskej univerzity, Hornopotočná 23.

Legal or Illegal

6. september 18.00 na Hlavnej 8 (pod stĺpami)

Nechajte sa zlákať novou výstavou pod stĺpami. Čo dáva umeniu legitimitu a kedy naopak umenie prekračuje stanovené hranice? A je ešte vôbec možné prejsť za okraj legitímneho, ak sú inštitúcie schopné pohlitiť a analyzovať aj to, čo je vnímané za hranicou zákona, ako umelecké dielo hodné vystavovania v galérii? Aj to sú otázky s ktorými pracuje spoločný projekt Mateja Vidu a Mateja Mikuša pracujúci s rovnakou témou, ale každý odlišnými prostriedkami. Diela mladých umelcov si budeme môcť pozrieť do 30. septembra.

Slávnostný otvárací koncert

7. september 19.00 v Marianum

Trnava bude v tomto roku miestom otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD) na Slovensku. Pri tejto príležitosti sa uskutoční Slávnostný otvárací koncert Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Doprajte si hudobnú lahôdku o 19.00 hod. v Marianum. Ako informuje organizátor akcie, vstup bude voľný. Program koncertu:

  • Grieg – Z Holbergových čias, suita op. 40;
  • Benjamin Britten – Simple Symphony;
  • Antonín Dvořák – Sonatína op. 100, úprava pre komorný orchester E. Fine.

Tradičný trnavský jarmok

7.–10. september, centrum mesta

Už sa to blíži. Onedlho vypukne v našom meste Tradičný trnavský jarmok. Počas neho môžete ochutnať fajnové jarmočné špeciality, pozrieť si ľudové remeslá, alebo sa zabaviť na kolotočoch, či sa trebárs nechať zlákať ponukou kultúrneho programu. Kompletný program Tradičného trnavského jarmoku nájdete tu!

Stredovek pod hradbami

8.–9. september Bernolákov sad

Súčasťou Tradičného trnavského jarmoku je aj Stredovek pod hradbami. Tohtoročná akcia prinesie aj niekoľko lákavých noviniek. Čo môžete zažiť počas Stredoveku pod hradbami, sa dočítate tu.

Tajomstvá františkánskych krípt

10. september 19.15 pod Kostolom sv. Jakuba

Doprajte si intenzívny zážitok v trnavskej kripte pod františkánskym kostolom. Ako uvádza organizátor akcie, v tajomnej atmosfére vykúzlenej svetlom sviečok bude sprevádzať záujemcov o dejiny františkánskej rehole v Trnave a jej dobrodincov kryptami pod Kostolom sv. Jakuba Emília Izakovičová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM