Dominika Handzušová Krimi

Polícia objasnila krádeže v hoteloch: Dvom mužom (33 a 40) hrozí trojročné väzenie

Na Družbe zlodej (33) spôsobil dvom dievčatám škodu v hodnote vyše 1000 eur. Ďalší Trnavčan (40) kradol v hoteli v centre mesta a neďalekom masážnom salóne. Obom hrozí strata slobody na tri roky.

Ilustračný obrázok k článku Polícia objasnila krádeže v hoteloch: Dvom mužom (33 a 40) hrozí trojročné väzenie
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti objasnili krádeže vecí z trnavských hotelov. Spolu zmizli veci za viac ako 2300 eur.

Do izby sa vlámal skrutkovačom

K jednej z krádeží došlo v sobotu 11. októbra podvečer. Muž z Trnavy (33) mal vojsť do hotela na sídlisku Družba a prineseným skrutkovačom sa vlámať do izby dvoch dievčat. „Obom ukradol značkové notebooky s príslušenstvom, jednej z nich navyše aj osobné doklady, peňaženku a stravné lístky,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Odcudzením vecí podľa polície spôsobil škodu za viac ako 1000 eur. „Ukradnuté veci potom odpredal neznámej osobe za 160 eur. Nepotrebné veci zahodil a utŕžené peniaze minul pre vlastnú potrebu,“ dodala hovorkyňa. Poverený policajt obvinil zlodeja z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Nakoľko ho pred vyše rokom uznal súd vinným z krádeže, teraz mu hrozí väzenie až na 3 roky.

Vykradol hotel a masážny salón

Polícia obvinila z krádeže aj Trnavčana (40), ktorý mal vykradnúť kanceláriu pomocného personálu. Z hotela v centre mesta si podľa slov hovorkyne odniesol alkohol v menších baleniach, nealko nápoje a džúsy, slané pochutiny a dva prenosné telefóny. „Okrem toho si zbalil viac ako 160 uterákov, osušiek a predložiek. Krádežou spôsobil škodu za 700 eur. Má na svedomí aj krádež značkového mikrosystému a osušky v hodnote 600 eur, ktoré ukradol z masážneho salónu neďaleko hotela,“ povedala Kredatusová. Polícia muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Minulý rok ho súd odsúdil za krádež na jeden rok nepodmienečne. Policajti ho preto eskortovali do výkonu väzby. Rovnako ako v prvom prípade, aj tomuto hrozí strata slobody až na 3 roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM