Zuzana Vajayová Rôzne

Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní výkon služby

Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní dopravné a poriadkové hliadky na celom Slovensku.

Policajnú akciu zameranú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako aj na zabezpečenie maximálnej bezpečnosti účastníkov cestnej premávky vyhlásil od štvrtka 21. apríla do utorka 26. apríla viceprezident Policajného zboru SR Ľubomír Ábel. Zároveň sa na slovenských cestách uskutoční dopravno-bezpečnostná akcia zameraná na kontrolu dodržiavania predpísaných rýchlostí.

V týždni od 18. do 24. apríla, teda aj v čase veľkonočných sviatkov, organizuje na európskych cestách spoločnú dopravno-bezpečnostnú akciu medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych krajín. Policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na nehodových miestach a úsekoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch.

„Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom. Budeme pôsobiť preventívne, zistené priestupky budeme riešiť podľa závažnosti. Alkohol v žiadnom prípade nepatrí na cesty, upozorňujeme vodičov, aby si počas sviatkov nesadali za volant ani po jednom poháriku. Polícia bude totiž tvrdo trestať vodičov, ktorí s alkoholom v krvi ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky. Samozrejme, to isté platí aj pre cyklistov,“ uviedol Ábel.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM