Marcel Mojžiš Krimi

Polícia v Trnave zaznamenala desiatky podpálených smetiakov: S týmto sa obracia na ľudí!

Polícia podľa vlastných slov zaznamenala v Trnave niekoľko desiatok podpálených smetných nádob v rôznych častiach mesta. Tu sú podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Polícia v Trnave zaznamenala desiatky podpálených smetiakov: S týmto sa obracia na ľudí!
Zdroj: TASR

„Polícia v Trnave rieši za posledné obdobie viacero prípadov poškodzovania cudzej veci, pri ktorých neznámy páchateľ podpálil smetné nádoby. K takémuto konaniu došlo aj v noci zo štvrtka na piatok (16.12.) na Saleziánskej ulici. Neznámy páchateľ založil krátko pred polnocou požiar v plastovej zbernej nádobe, a od nej sa následne poškodila aj nádoba stojaca vedľa,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Policajná hovorkyňa zároveň dodala, že o niekoľko minút zhoreli smetné nádoby aj na vyhradených stojiskách priľahlých ulíc, Spojnej a Poštovej. Doplnila, že neskôr v ten deň zapálil neznámy páchateľ odpadovú nádobu na Špačinskej ulici.

„Polícia v rámci Trnavy zaznamenala niekoľko desiatok takto podpálených smetných nádob v rôznych častiach mesta a obracia sa so žiadosťou o pomoc aj na občanov. K tomuto konaniu dochádza v nočnej dobe a existuje riziko, že od horiacej smetnej nádoby sa môže chytiť aj napríklad blízko stojace auto. Často požiar založený v jednej nádobe poškodí aj tie vedľa stojace, čím sa zvyšuje škoda na majetku. Polícia žiada občanov, ktorí by si všimli pohyb podozrivých či cudzích osôb v blízkosti smetných nádob alebo manipuláciu s otvoreným ohňom, aby to oznámili na políciu prostredníctvom linky 158,“ povedala Kredatusová.

Dodala, že polícia na miesto vyšle hliadku, ktorá môže osoby skontrolovať, resp. zabrániť prípadnému ďalšiemu protiprávnemu konaniu. „Občianska všímavosť môže v tomto prípade zohrať zásadnú úlohu, preto vyzývame občanov, aby neváhali kontaktovať políciu a pomohli tak pri vypátraní páchateľa,“ uviedla krajská hovorkyňa polície.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM