Monika Hanigovská Krimi

Polícia zažila naháňačku: Päť výstrelov do auta, vodiča chytili po dvoch kilometroch

Varovné signály do vzduchu, výstrely do auta aj naháňačka. Taký deň prežili galantskí policajti. Viac prezradila trnavská hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zažila naháňačku: Päť výstrelov do auta, vodiča chytili po dvoch kilometroch
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia za použitia donucovacích prostriedkov zadržala vodiča auta, ktorý sa usiloval uniknúť pred policajnou hliadkou pri obci Vinohrady nad Váhom v okrese Galanta, informovala o tom Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Hliadka operatívneho oddelenia odboru kriminálnej polície v Galante chcela vodiča strieborného auta Audi A4 skontrolovať pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti v utorok 24. októbra dopoludnia, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako Kredatusová dodala, vodič zastavil autom na odstavnej ploche v lesíku pri obci Vinohrady nad Váhom. Operatívna hliadka so služobným autom, so zapnutým zvukovo – svetelným výstražným znamením, prišla k autu. „Jeden z policajtov po tom, ako sa preukázal príslušnosťou k polícii, vyzval vodiča, aby vystúpil. Svoju výzvu niekoľkokrát zopakoval, no vodič jeho pokyny nerešpektoval,“ povedala.

Vodič sa autom pohol smerom na policajta, nerešpektoval pritom ani výzvu jeho kolegu, že bude voči nemu použitá služobná zbraň. „Napokon autom prudko vyrazil smerom na policajtov. Tí museli uskočiť, aby ich nezrazil,“ skonštatovala Kredatusová.

Policajti na unikajúce auto použili dva varovné výstrely do vzduchu. Vodiča to však nezastavilo, ďalej unikal smerom na obec Vinohrady nad Váhom. Ešte v lesnom poraste policajti piatimi výstrelmi zasiahli pneumatiky a zadnú časť auta. Vodiča sa im podarilo po približne dvoch kilometroch, za použitia donucovacích prostriedkov, obmedziť na osobnej slobode.

Počas prehliadky vozidla v ňom bola nájdená striekačka s látkou podozrivou ako droga a podomácky prerobená zbraň. Obidve sa podrobia expertíze na Kriminalistickom a expertíznom ústave Policajného zboru. Dvadsaťtriročného muža z Vinohradov nad Váhom polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Polícia začala trestné stíhanie zo zločinu útoku na verejného činiteľa, nedovoleného ozbrojovania a drogovej trestnej činnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM