Zuzana Vajayová Rôzne

Poplatky za parkovanie budú aj na bezplatných parkoviskách

Trnava sa pravdepodobne vráti k vyberaniu poplatkov za parkovanie v centrálnej mestskej zóne (CMZ) v podobe, ako to bolo pred niekoľkými rokmi.

Od polovice budúceho roka by sa za parkovné v centre mesta znovu malo platiť za každú načatú hodinu. V súčasnosti motoristi platia výhodný jednorazový poplatok 1 euro za časovo neobmedzený vstup do CMZ.

Ak poslanci na svojom decembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) schvália, poplatok bude 50 centov za hodinu. Radnica si od tohto kroku okrem príjmu do mestskej kasy sľubuje hlavne spružnenie využívania parkovacích plôch. Súčasne nastavený systém umožnil vodičom odstaviť autá v CZM aj na celý deň, čo zapríčiňovalo permanentný nedostatok miest.

Návrh VZN o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na území mesta Trnava však stanovuje aj nové úhrady. Ide o parkoviská v dotyku s CMZ, kde je doposiaľ parkovanie bezplatné. Na parkoviskách na Kollárovej, Rybníkovej pri kúpalisku, Hospodárskej, Halenárskej a Starohájskej ulici pri Mestskej poliklinike by mala byť platba 20 centov za hodinu, v čase konania septembrového Tradičného trnavského jarmoku 50 centov za hodinu. Parkovacie lístky budú vydávať parkovacie automaty a po novom aj poverení zamestnanci mesta.

Návrh VZN možno pripomienkovať do konca novembra.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM