Rastislav Búgel Samospráva

Poslanci schválili aktualizáciu rozpočtu: Finančné náhrady za výrub stromov priniesli 81 000 eur

V poradí 4. aktualizáciu rozpočtu schválili trnavskí poslanci na svojom rokovaní. Príjmy mesta sa ním zvýšili o 107 000 eur na celkových 43,837 milióna eur a výdavky sa znížili o takmer 500 000 eur .

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili aktualizáciu rozpočtu: Finančné náhrady za výrub stromov priniesli 81 000 eur
Zdroj: TASR

K zmenám v príjmovej časti prišlo pre zvýšené finančné náhrady za výrub stromov o 81 000 eur, zvýšené príjmy za prenájom nebytových priestorov o 46 000 eur a o grant vo výške 10 000 eur. Vo výdavkovej časti sa v programe Doprava zmeny týkajú zníženia výdavkov za spracované projektové dokumentácie a vybudovanie parkovísk v nižších cenách, ako boli rozpočtované, vyradenia rekonštrukcie miestnej komunikácie na Kukučínovej ulici, kde zatiaľ nie je stanovený konečný model projektu, a tiež vyradenia realizácie preferenčného pásu pre MHD na Hospodárskej ulici z dôvodu nového návrhu riešenia, ktoré si vyžiada najskôr spracovanie projektovej dokumentácie.

Z rovnakého dôvodu bola vyradená rekonštrukcia chodníka s cyklochodníkom na Kamennej ceste, pričom časť prostriedkov použije mesto na opravu havarijného povrchu cyklochodníka v Parku Antona Bernoláka. V programe Životné prostredie vyradili poslanci projekt humanizácie obytného súboru Zátvor z dôvodu termínu spracovania projektovej dokumentácie.

Polročné plnenie rozpočtu v bežných príjmoch je 50 % ročného rozpočtu a v bežných výdavkoch 45 % ročného rozpočtu. Plnenie kapitálového rozpočtu je v 1. polroku podstatne nižšie, a to hlavne v kapitálových výdavkoch, kde dosiahlo len 17 % ročného rozpočtu. Súvisí to s náročnosťou verejného obstarávania, klimatickými podmienkami na začiatku roka a fakturáciou časti vykonaných stavebných prác až v 2. polroku. Kapitálové príjmy boli v 1. polroku naplnené na 42 %.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM