Dominika Handzušová Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Trnave a ich zaujímavé povolania: Do boja ide aj železničiar či skladník

123 rôznych kandidátov, pestrá škála všakovakých povolaní. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých rôznych oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Trnave a ich zaujímavé povolania: Do boja ide aj železničiar či skladník
Zdroj: Dnes24.sk

Naposledy sme si vzali na mušku vek trnavských kandidátov na poslanca. Teraz je na rade ich profesia.

Najviac podnikateľov a manažérov

Pri pohľade na zoznam uchádzačov o tento post môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Niektoré sa samozrejme aj opakujú. Najčastejšie sa objavuje povolanie živnostník, resp. podnikateľ. Uviedlo si ho šestnásť kandidátov. Druhým najzastúpenejším povolaním je manažér – do volieb v meste ide až štrnásť zástupcov práve tejto profesie.

K rozšíreným povolaniam patrí i lekár. V Trnave sa ich o hlasy voličov uchádza celkovo až deväť. Osem kandidátov pracuje v oblasti práva – právnik (5), advokát (2) alebo advokátsky koncipient (1). Do boja ide aj sedem technikov, šesť ekonómov, päť pedagógov či šiesti študenti. Našli sa aj štyria dôchodcovia či štyria tréneri (hokejový, futbaloví a kondičný).

Nevšedné zamestnania

Poďme sa ale pozrieť na tie netradičnejšie povolania a profesie. Norbert Halász (43) z volebného obvodu 1 je krajinným inžinierom. V štvrtom volebnom obvode nás zaujal Robert Podracký (44), ktorý je železničiar, majstrom v ŽSR je Martin Kubala (30). Nevšednú robotu má i Lukáš Vlk (24), ktorý je skladníkom. Jozef Viskupič (60) vykonáva prácu hospodára Spolku sv. Vojtecha, Lukáš Miklošovič (28) je vyšetrovateľom Policajného zboru.

Nepokračujú len štyria

Z aktuálnych poslancov mestského zastupiteľstva len Štefan Bošnák (67) si neuvádza ďalšie povolanie. Z aktuálneho zastupiteľstva kandiduje aj do ďalšieho obdobia celkove až 27 kandidátov. V zozname figuruje aj Bystrík Stanko (45), ktorého aktuálne jediným povolaním je zástupca primátora. Samotný primátor Vladimír Butko (59) má mimo funkcie primátora uvedené aj povolanie projektant.

Kompletný zoznam kandidátov nájdete TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM