Dominika Handzušová Kultúra

Posledná šanca vidieť Slepú spravodlivosť: Stredoveký súdny proces na Červenom Kameni

Hrad Červený Kameň sa prostredníctvom divadelnej inscenácie posledný raz stane miestom zločinu i trestu. Nenechajte si ujsť Emíliu Vášáryovú ako neúprosnú hradnú pani a Petra Šimuna ako predstaviteľa hlavného sudcu.

Ilustračný obrázok k článku Posledná šanca vidieť Slepú spravodlivosť: Stredoveký súdny proces na Červenom Kameni
Zdroj: Dnes24.sk

Tajomné hradné podzemie hradu Červený Kameň ožije príbehom odsúdeného Ondreja Praženicu posledný raz. Je krádež vajec skutočne jediný trestný čin, ktorý spáchal? A čo sa naozaj stalo jeho svokre? Hľadanie skrytej pravdy sa začína.

Nočné prehliadky Slepá spravodlivosť (Stredoveký súdny proces) uzavrú letnú sezónu v sobotu 5. septembra. Začínajú sa každú celú hodinu od 19:00 hod. do 23:00 hod. Vstupenky si môžete zarezervovať aj vopred.

Návštevníkov vtiahne do deja

Nájsť pravdu sa budú snažiť takmer všetci od drábov, veľkomožnej hradnej pani, cez celý súdny tribunál až po nemilosrdného kata. No pre zbytočné nedorozumenia, neochote i osobným sporom bude odkrytie pravdy takmer neprekonateľnou prekážkou.

„Zapojiť sa tak budú musieť i samotní návštevníci, ktorí sa dostanú s odsúdeným do tých najtajnejších priestorov hradného podzemia – do žalára, do rúk moci a nakoniec sa s ním ocitnú až na popravisku,“ hovorí kultúrno-propagačný manažér hradu Ľuboš Haršány.

Pôjde o život

Obsahovo prináša inscenácia Slepá spravodlivosť príbeh, v ktorom pôjde doslova o život. Svojím prevedením však zaručene pobaví a rozosmeje každého jedného návštevníka. „Prispejú k tomu okrem pravidelne vystupujúcich pánov a iných obyvateľov Červeného Kameňa aj viacerí hosťujúci herci na čele s vrcholnými predstaviteľmi slovenskej divadelnej scény – herečkou Slovenského národného divadla Emíliou Vášáryovou a hercom divadla ASTORKA Petrom Šimunom,“ informoval Haršány.

Nočné prehliadky s predstavením Slepá spravodlivosť sa už na Červenom Kameni tento rok konali. Ako to na nich vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Mohlo by vás zaujímať:
Trienále plagátu Trnava vstupuje do finále: Pozrite si najlepšie práce 9. ročníka
September ako na dlani: Pozrite si, aké TOP akcie nás v Trnave čakajú

Foto: Hrad Červený Kameň

Slepá spravodlivosť - Stredoveký súdny proces
1
Galéria
Slepá spravodlivosť - Stredoveký súdny proces
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM