Monika Hanigovská Samospráva

Pozrite si, ako má vyzerať: V Trnave chcú postaviť nové lákavé ihrisko

V našom meste sa chystá výstavba nového ihriska. Zriadiť chcú na ňom viaceré lákavé prvky. Prinášame vám podrobnejšie info a aj vizualizácie.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si, ako má vyzerať: V Trnave chcú postaviť nové lákavé ihrisko
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto chce v Trnave postaviť nové spádové detské ihrisko. A to konkrétne na Limbovej ulici v Trnave. Stavba sa má realizovať na vymedzenom území v areáli Kalokagatie a Mama klubu a na časti areálu tamojšej bilingválnej školy.

Mesto by ho chcelo tento projekt zrealizovať ešte tento rok. Rozpočtové náklady na realizáciu stavby z projektovej dokumentácie sú stanovené na sume 297 412 eur s DPH.

Radnica chce prispôsobiť priestor ihriska podľa veku a záujmov užívateľov. „Herné aktivity pre deti rôznych vekových kategórií budú rozdelené podľa vekových kategórií, budú vyšpecifikované plochy na športové aktivity rôzneho druhu pre rôzne záujmy, pre oddych a relax bude vytvorený priestor na oddych a posedenie,“ povedala pre náš spravodajský portál Monika Heregová z odboru investičnej výstavby MsÚ v Trnave.

Zdroj: Mesto Trnava

Na plánovanom ihrisku majú byť zakomponované aj rôzne športové i iné zaujímavé prvky. V pláne tam je ihrisko s dynamickými posilňovacími prvkami, workoutové ihrisko a pôvodné ihrisko pre futbal a iné loptové hry.

„Pomocou vodných prvkov na pitie a na ovlaženie (hmlové trysky) sa priestor spríjemní. Po inventarizácii drevín vo dvore sú navrhnuté pestovateľské opatrenia a výruby, spolu s náhradnou výsadbou,“ povedala Monika Heregová. Podľa jej ďalších slov chce mesto zakomponovať do tohto projektu aj priestor pre hendikepovaných.

Zdroj: Mesto Trnava

V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na dodávateľa stavby, pričom súťaž formou podlimitnej zákazky bola vyhlásená 14. marca 2017.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

VIZUALIZÁCIE: Takéto ihrisko má mesto v pláne postaviť v Trnave
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM