Zuzana Vajayová Krimi

Pre úverový podvod skončil 47-ročný muž vo väzbe

Pre úverový podvod skončil 47-ročný muž z Trnavy vo väzbe. Informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Trnave Martina Kredatusová.

„Muž uzatvoril s finančnou spoločnosťou zmluvu o úvere vo výške 20.000 korún. Pri jej uzatváraní uviedol, že pracuje v istej spoločnosti ako operátor výroby. Jeho čistý príjem mal byť 14.000 korún, pričom uviedol, že ďalších 5000 si zarobí na rôznych brigádach. V zmluve sa zaviazal splácať úver mesačnými splátkami, pričom ani jednu z nich spoločnosti neuhradil. Tej spôsobil škodu vo výške asi 1300 eur,“ priblížila hovorkyňa. Obvineného vzhľadom na jeho trestnú minulosť na základe príkazu sudcu zatkla hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky a umiestnili ho do väzby, kde ho polícia v pondelok (25.7.) eskortovala.

Podľa slov Kredatusovej polícia v Trnavskom kraji zaznamenala v uplynulých rokoch mierny nárast ekonomických trestných činov. „Občania využívajú možnosť nákupu tovaru na splátky alebo rýchle požičanie peňazí. V niektorých prípadoch si údaje o zamestnávateľoch vymýšľajú, alebo sa dostávajú do platobnej neschopnosti a nedokážu úvery splácať,“ konštatovala. Neplatiči úverov sa tak môžu vystaviť hrozbe odňatia slobody na jeden až päť rokov alebo podľa toho, ako uzatvárali zmluvy, môžu prísť o rôzny majetok, neraz aj o vlastné domy. „Preto by mali výber finančnej inštitúcie pri uzatváraní zmluvy dobre zvážiť,“ zdôraznila.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM