Monika Hanigovská Kultúra

PREHĽAD: Najzaujímavejšie podujatia, ktoré nás vo februári čakajú v Trnave a okolí

Február je už tu. Pozreli sme sa na akcie, ktoré sú počas neho v pláne v Trnave a okolí. Prinášame vám výber tých, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Najzaujímavejšie podujatia, ktoré nás vo februári čakajú v Trnave a okolí
Zdroj: TASR

Smejko a Tanculienka

6. február o 17.00, Mestské kultúrne stredisko, Galanta

V Galante čaká na deti hudobné rozprávkové predstavenie „Kde bolo, tam bolo…“ ktoré si pre ne pripravili chrobáčikovia Smejko a Tanculienka. Čo rozžiari detské očká? Smejko a Tanculienka navštívia krajinu rozprávok. Naučia Pipi dlhú pančuchu upratovať, s veľkou repou si budú navzájom pomáhať, Janíčko a Marienka neuveria Ježibabe. Ďalej počúvnu rady Malého princa, vyberú sa na vandrovku s Vajcom, vypočitajú si Akafuka a vydržia ešte viac s Mackom Uškom. Na záver si zatancujú Pápá. Samozrejme, že chrobáčikom zahrajú aj známe hity.

Komédia

7. február o 19.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Nenechajte si ujsť hru s názvom Čierna komédia, ktorá je jedna z najznámejších hier Petera Shaffera a jednou z najúspešnejších komédií vôbec. Mladý sochár Brindsley Miller a jeho snúbenica Carol Melkettová očakávajú vzácnu návštevu. Má ich navštíviť Georg Bamberger, miliardár a zberateľ umenia – potenciálny kupca Brindsleyho sôch a plukovník Melkett, Carolin otec, ktorý sa príde zoznámiť so svojim budúcim zaťom. Aby na nich urobili dojem, z bytu ich suseda Harolda si požičajú vzácny starožitný nábytok. Avšak bez jeho vedomia. Zrazu vypadne prúd, Harold sa neočakávane vracia a zjaví sa aj Brindsleyho bývalá priateľka Clea. To všetko navyše komplikuje vystrašená suseda Furnivalová a nemecky hovoriaci elektrikár. Brindsley sa v tme úporne snaží všetko napraviť, všeobecná nervozita narastá a večer speje k nevyhnutnej katastrofe. Výpadok prúdu tak osvetlí všetkých zúčastnených celkom nečakaným svetlom.

Silné reči

13. február o 20.00, Kino Hviezda, Trnava

V našom meste to rozbalí partička, ktorá vám určite spríjemní večer. Ponúkne neošúchané vtipné hrášky, či pripomienky, ktoré nenechajú ani jedno oko suché. O dobrú zábavu sa postará Michael Szatmary, Martin Hatala, Jaro Abaffy a Nasi.

Koncert známej kapely

17.február o 20.00, City Club, Trnava

Kapela Smola a Hrušky vyráža na svoje doteraz najväčšie slovenské turné pod názvom 20 ROKOV TOUR, na ktorom predstaví nový album, novú šou a exkluzívny koncertný program. Turné sa koná pri príležitosti 20. výročia pôsobenia kapely na česko-slovenskej hudobnej scéne a odštartuje oslavy, ktoré budú pokračovať počas celého roka 2017. Akciu s názvom „Smola a Hrušky – 20 rokov Tour“ si budú môcť Trnavčania vychutnať už 17. februára od 20.00 hod. Zažiť ju môžete v City Clube.

Festival

18. február o 19.00, Music a Cafe Trnava

Organizátor jednodňového festivalu Winter Jazz Fest sľubuje návštevníkom výnimočný hudobný večer, kde zažijú skutočnú hudobnú lahôdku, od fúzie jazzu s folklórom, cez experimentálne spojenie elektroniky s jazzom až po priamočiary blues-funk. Počas tretieho februárového víkendu sa trnavskému publiku predstaví formácia Pacora Trio, ktorá má na svojom konte množstvo medzinárodných úspechov aj vďaka úspešnej fúzii jazzu s prvkami folklóru. Winter Jazz Fest spojil aj ďalších významných slovenských hudobníkov (Oskar Rózsa, Michal Bugala, Eugen Vizváry, Lukáč Oravec), aby improvizovanou tvorbou podporenou elektronickými samplami odovzdali odkaz mimo hranice hudobného klišé. Festivalový večer vyvrcholí vystúpením európskeho groovového hammondového tria Raphael Wressnig & The Soul Gift Band, ktoré privedie divákov do varu svojim priamočiarym blues-funkom.

Reprezentačný ples

25. február o 20.00, Holiday Inn Trnava

V Trnave sa uskutoční aj 22. reprezentačný ples Mesta Trnavy a to 25. februára od 20.00 hodiny v Holiday Inn Trnava. Ples pod záštitou mesta sľubuje okrem známych mien aj večer plný noblesy a zábavy. Zároveň akcia podporí aj charitu. Hostí bude baviť Orchester Pavla Zajáčka so sólistami, Trnafská cimbalofka, DJ Marián Kukla i kapela POPS. Na plese zaspieva aj Barbora Švidraňová a Lukáš Adamec. Večerom bude sprevádzať moderátor Martin Chynoranský.

Pochovávanie basy

25. februára od 09:00, Leopoldov

Neďaleko Trnavy sa uskutoční zaujímavá akcia, na ktorej môžete naplno prežiť slovenské tradície. Nenechajte si ujsť obľúbené pochovávanie basy v Leopoldove. Nebude chýbať tradičná zabíjačka, súťaž o najkrajšiu fašiangovú masku, hudba, bezplatná ochutnávka fašiangových šišiek, zabíjačková kapustnica či pravá fašiangová veselica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM